Antisemitism: rădăcina și soluția – dezbatere cu prof. Stephen Bronner

Cabalistul Michael Laitman și prof. Stephen Bronner, codirector al Consiliului Internațional pentru Diplomație și Dialog, autor a” Zvonuri despre evrei: antisemitism, conspirații și protocoalele Sionului” discută despre rădăcina și soluția posibilă a antisemitismului.

Antisemitismul este un fenomen polivalent. Se manifestă sub diferite forme și potrivit înțelepciunii Cabalei, este o consecință a poporului evreu care nu conştientizează rolul lui în lume și prin urmare, nu are nici o voință de a-l duce la îndeplinire.

Care este acest rol? Rolul poporului evreu este acela de a implementa metoda de conectare mai presus de atitudinile noastre egoiste față de ceilalţi și de a o transmite lumii, devenind o „lumină pentru națiuni”, așa cum este scris în scripturi.

Conform  radacinii lor istorice, evreii își au originea în urmă cu aproximativ 3800 de ani în Babilonul antic, ca o colectivitate formată din 70 de națiuni unite datorită principiului ideologic, „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Întrucât acest principiu contrazicea stilul de viață mesopotamian, regele Nimrod i-a alungat pe evrei din Babilon şi astfel ei au plecat spre ţara Canaanului.

De-a lungul timpului, poporul nu a putut respecta condiția de a „iubi aproapele ca pe tine însuți”, iar rădăcina spirituală inițială a evreilor – unitate mai presus de toate diferențele – a fost uitată și înlocuită cu obiceiuri. Așa au apărut religiile și practicile, drept compensare a metodei de conectare pierdută în timp.

Cu toate acestea, evreii încă mai au această metodă în ei. Indiferent dacă sunt sau nu conștienți de ea sau, dacă refuză sau nu să-o îndeplinească, poporul evreu are o chemare interioară pentru a se unii și să răspândească unitatea mai presus de diferențele din lume. Ura națiunilor lumii este o cerere subconștientă împotriva evreilor pentru ca ei să-şi îndeplinească rolul.

Prin urmare, pentru a rezolva problema antisemitismului, evreii trebuie să fie exemplu de unitate mai presus de diferențe, și făcând acest lucru, lumea îi va urma, deschizând în final calea către echilibru cu natura, armonie și unitate socială.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: