Apropierea dintre profesor și student

Întrebare: Ca student al lui Rabaș, ți-ai descoperit deconectarea internă față de el, cum te-ai reconectat?

Răspuns: Acest lucru se întâmplă foarte des. Trebuie să fim atenți și să încercăm să ne apropiem de profesor clipă de clipă. În principiu, orice avansare se bazează pe această apropiere. Este singura cale.

Întrebare: Studenții începători vor să se apropie cât mai repede de profesor, deși încă nu înțeleg acest proces. Cât este de important să-i domolim și să le explicăm faptul că trebuie mai întâi să-și însușească bazele cabalei și abia apoi să se grăbească să se conecteze cu tine?

Răspuns: Care este baza pe care ne construim conexiunea? Nu este una artificială, ci faptul că doar împreună putem avansa spre scop. Ei se sprijină reciproc, eu îi ajut și în acest fel avansăm.

La început, atunci când cineva începe să studieze, nu știe despre ce este vorba, către ce se grăbește, de ce a fost adus aici și ce ar trebui să-și dorească.

De aceea, cred că în primele șase luni ar fi bine să ne întâlnim o dată pe săptămână.

Când am început să studiez cu Rabaș, veneam la cursurile lui în fiecare după-amiază, pentru două ore. Doar după doi, trei ani mi-a permis să mă apropii mai mult.

Nu știu cât de des studiezi, dar dacă ai putea să-ți dedici 10% din activitatea ta generală comunicării cu mine, aș fi foarte fericit.

Din emisiunea KabTV “Bazele Cabalei,” 10/27/19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed