“Ar trebui ca evreii să fie considerați o națiune?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ar trebui ca evreii să fie considerați o națiune?

„Iubește-ți prietenul ca pe tine însuți” face din evrei o națiune. Cu alte cuvinte, ceea ce face din evrei o națiune este să iubească pe fiecare evreu.

Printre evrei este locul unde începe procesul de unificare în umanitate, iar apoi întreaga umanitate se va uni.

Trebuie să descoperim că fiecare persoană este ca propriul nostru frate, o parte a sufletului nostru. Pentru că noi – toți oamenii – suntem părți dintr-un singur suflet.

Iar evreii trebuie să înceapă procesul de corectare, al trecerii de la nivelul egoist actual al umanității – unde dorim să ne bucurăm unul de celălalt și în detrimentul naturii – la un nivel de conexiune alimentat de forțele naturii de iubire și dăruire. Când realizăm unitatea bazată pe forța centrală de conexiune din natură, națiunile lumii o vor simți și ele și se vor uni fericite.

Prin urmare, pe măsură ce progresăm din starea noastră actuală, trebuie să ne încurajăm unii pe alții să fim „ca un singur om cu o singură inimă”, să predăm principiul nostru unificator în școli și să-l prezentăm într-o mare varietate de forme prin sistemele noastre de comunicare. Trebuie să umplem aerul cu spiritul unității pentru că viața noastră depinde de asta.

Bazat pe videoclipul „Ce face din evrei o națiune?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed