Atribute diferite: Moise și Korach

Korach este  liderul atributului criticii într-o persoană care consideră că este posibil să  efectueze acțiuni spirituale de corectare și să urce la un nivel care este egal cu Creatorul, ceea ce înseamnă a intra în țara lui Israel, într-o stare în care descoperă forța superioară a naturii și este în contact cu ea, în adeziune.

Atributul  Korach din noi consideră că este posibilă atingerea acestei stări într-un mod mai ușor și mai scurt decât propune Moise, fără necazuri și fără multe probleme, fără suferință teribilă și fara moarte în deșert.

Dar națiunea se confruntă de 40 de ani cu muncă serioasă în a obține apropierea unuia de altul. Nu există nici o îndoială că ei vor muri în acest timp, ei sunt condamnați să sufere pe  parcursul celor 40 de ani și apoi să moară la  în apropiere de granița țării lui Israel.

Dar Korach totuși susține că este posibil sa sărim peste acest nivel. El este un om mare care înțelege totul prin priceperea sa, el vede (și  crede că ceea ce vede este adevărat) că Moise greșește, el este indus în eroare de iscoade. Ce urmează?!

Este foarte greu să te exprimi. Tu ar trebui să ajungi, fie  în cea mai  înaltă stare acum, numit țara lui Israel, și să atingi atributul dăruirii, sfârșitul corecției, dragostea reciprocă cu Creatorul, să ajungi în stadiul în care toată lumea de sus este revelata în fața ta și poți funcționa în acord cu  legile spirituale sau trebuie să mori din cauza  incompatibilității cu lumea de sus.

De ce este imposibil  a corecta această incompatibilitate? În cazul în care iscoadele ar fi decis să intre în țara lui Israel, indiferent de ce, totul ar fi fost în regulă. Oamenii i-ar fi urmat și ar fi depășit cu ușurință toate obstacolele fără nici un război. Războiul este necesar doar pentru a ne lupta, pentru a ne ridica la nivelul următor, pentru a descoperi pregătirea noastră și nimic mai mult.

Korach consideră că în calitate de lider Moise este responsabil pentru tot. Din perspectiva lui, Moise nu a pregătit poporul corect și astfel copiii lui Israel pot urma o cale diferită.

Această problemă are o soluție, deoarece atributul de Malchut (Korach) și atributul de Bina (Moise) sunt opuse una de alta și nu pot fi integrate. Deși Korach este un om mare și este la un nivel apropiat de Moise, aceste atribute sunt foarte diferite.

Din lui KabTV „Secretele din Cartea Eterna” 5/20/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed