Avansarea spirituala rapida: Conventia Mondiala de Zohar

Intrebare: Se spune ca, daca participam la o conventie, avansarea spirituala este aproximativ in aceeasi masura ca prin intreaga perioada scursa de la conventia precedenta. De ce se intampla asta? De ce avanseaza cineva atat de mult in aceasta perioada scurta de timp, de trei sau patru zile?

Raspunsul meu: Pentru ca venim pentru a fi impreuna, lasand activitatile noastre, locuintele si familiile noastre, luam concediu de la locul de munca, si cheltuim bani pentru acest efort pentru a ne reuni. Facem eforturi pentru a dobandi ceva care este dincolo de acest nivel de viata, ceva mai inalt. Este o implinire, dincolo de aceasta viata.

Oamenii, care sunt dispusi sa renunte la atat de multe lucruri, pentru a se aduce la spiritualitate, simplu, merita asta. In afara de aceasta, ei vin sa se uneasca, astfel incat toata lumea absoarbe puterea si fortele tuturor celorlalti. Acest tip de imbratisare este echivalent cu luni si luni de studiu si chiar si atunci este imposibil s-o atinga. Nu cred ca o persoana, care nu ajunge la o conventie de genul acesta este capabil de a atinge un rezultat similar. Nu conteaza ce incearca sa faca in viata, cu exceptia cazului, sa zicem, ca este in inchisoare, sau in unele situaii, care nu ii permit sa vina. Am un student, de exemplu, care este la Polul Nord, deci, lucreaza cu noi, de acolo, si el nu poate, intr-adevar nu poate veni. Unii oameni sunt realmente, chiar in inchisoare, si studiaza cu noi. Ei sunt in inchisoare (din cauza greselilor facute in trecut), astfel incat, acestia chiar nu pot veni.

Deoarece acestia sunt in incapacitate de a veni, vor primi totusi, tot ce primim noi de la aceasta  conventie. Dar, daca o persoana are posibilitatea sa vina, chiar daca aceasta presupune depasirea unor conditii dificile, daca are ocazia, nu cred ca merita sa ramana acasa. E doar o rusine sa pierzi o astfel de oportunitate puternica, de a face o avansare atat de mare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: