“Avem destine predestinate?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Avem destine predestinate?

Conform înțelepciunii Cabalei, totul este predeterminat

Natura este o rețea de legi fixe care coboară treptat dintr-o sursă, extinzându-se până la această cea mai mică dintre lumile în care trăim.

Nimic nu are loc din întâmplare. Totul se întamplă în conformitate cu legile naturii.

Problema noastră este că nu cunoaștem legile naturii. Nu avem idee ce se va întâmpla în momentul următor și ne comportăm în consecință.

Cu toate acestea, în timp ce ne lipsește percepția legilor naturii, trebuie să ajungem într-o stare în care totul este perceput, înțeles, dezvăluit și deschis, unde vedem clar imaginea completă a naturii și cum nimic nu se întâmplă aleatoriu.

Metoda de obținere a imaginii complete a legilor naturii este descrisă în textele Cabaliste, multe dintre acestea datȃnd de mii de ani.

În ceea ce privește soarta, este o forță motrice. Există soarta, dar nu există întȃmplare. Soarta este, de obicei, în raport cu o situație, adică dacă se va întâmpla sau nu, o anumită situație.

Dacă cunoaștem legile naturii, programul care ne rulează viața, atunci știm ce trebuie să iasă din acel program și că nu se întâmplă nimic întâmplător.

Prin studiul înțelepciunii Cabalei, obținem înțelegerea și senzația legilor fundamentale care acționează în realitate.

Cu cât progresăm mai mult în conștientizarea rețelei de forțe care acționează în realitate, cu atât recunoaștem sistemul interconectat și interdependent care ne leagă la baza noastră. În înțelepciunea Cabalei, acest sistem este numit „Adam HaRishon”. Prin conștientizarea noastră din ce în ce mai mare asupra acestui sistem, ajungem la o identificare din ce în ce mai mare cu forța cauzală care a creat și susține toată viața, care în Cabala are multe nume, inclusiv „forța superioară”, „Creator”, „lumină superioară”, „natură” și altele. .

Când sistemul lui Adam HaRishon devine revelat, în funcție de valoarea revelației sale față de noi, dobândim cunoștințe despre trecut, prezent și viitor, întrucât totul se contopește într-o singură imagine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed