Babilon – A Doua Runda, Partea 3

Intrebare: Inauntrul cercului ingust al familiei, o persoana simte caldura si protectia, deoarece nu este nicio lupta egoista intre rude. Ce s-ar intampla daca acest cerc s-ar extinde si ar cuprinde multi oameni care nu sunt conectati de legaturile familiale?

Raspuns: Forta pozitiva a naturii va fi revelata intre acesti oameni. Daca incearca sa mentina relatii bune, forta ascunsa din natura va fi revelata. Va fi un loc ca ea sa fie revelata, deoarece vor vrea sa se conecteze deasupra egoismului lor.

Distanta dintre forta unei asemenea conexiuni si egoismul care se opune va fi locul unde poate fi revelata forta pozitiva, anti-egoista a naturii.

Sunt doua forte in natura: cea negativa care ne separa si cea pozitiva care ne conecteaza. Forta pozitiva apare daca incercam sa ne conectam. Devenim detectorul ei, creand conditii pentru revelare sa.

Familia este un grup prea mic, asa ca este dificil sa simtim manifestarea acestei forte in ea. Insa un trib care uneste multe familii ofera un loc pentru revelarea fortei pozitive a naturii.

Abraham spunea exact de acest lucru in Babilonul antic, acum 3.500 de ani. A spus ca nu avem alta alegere decat sa ne unim in ciuda egoismului care a erupt si a crizei sociale provocate si in ciuda neintelegerilor reciproce, numite incurcarea limbilor.

Trebuie sa ne ridicam deasupra acestor neintelegeri, adica a aversiunii reciproce, astfel incat iubirea sa acopere toate pacatele egoismului nostru.

Daca acoperim egoismul cu iubire, vom descoperi forta buna ascunsa in natura, in masura in care ne depasim inclinatia rea. Egoismul va creste mai mult si mai mult in toate aspectele si formele posibile, iar noi va trebui sa le depasim mai mult si mai mult.

Pana la urma, raul este revelat numai ca sa ne conectam mai puternic deasupra lui si sa dezvelim forta pozitiva chiar si mai mult pana cand simtim ca traim intr-un ocean de bunatate.

Si cine ne-a ajutat? A fost acelasi egoism rau care a crescut constant in noi. Si astfel s-a numit “ajutor impotriva lui”. Deci ne regasim intr-o lume a bunatatii absolute, insa este construita deasupra egoismului, deasupra fortelor rele. Acum, aceste doua forte incep sa lucreze impreuna, ajutandu-se intre ele. Forta rea ajuta forta buna in care traim.

Aceasta metoda este numita Intelepciunea Cabala. Ne invata cum sa folosim corect revelarea egoismului rau, de fiecare data ridicandu-ne deasupra lui prin forta buna. Asta este imposibil de realizat singur, asa cum este scris “Fiecare si-a ajutat prietenul”.

Prin urmare, ar trebui sa ne reintoarcem la aceasta iubire frateasca ca atunci cand ne-am simtit ca un singur trib.

Din emisiuena de pe KabTV’s, “O noua viata” nr.794 11/29/16

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: