Bărbatul și femeia, partea 5

Dezvoltarea relațiilor dintre bărbați și femei

Întrebare: Cum ajută Cabala la stabilirea unei relații dintre un bărbat și o femeie?

Răspuns: Vedem că în măsura în care umanitatea evoluează, ea devine tot mai dificilă. Cândva relațiile dintre un bărbat și o femeie erau reglate de societate: un sat, un oraș mic, religioși, obiceiurile și așa mai departe.

De exemplu, bărbații aveau drepturi, femeile nu și totul era aranjat în acest fel. Totul era foarte simplu. O femeie știa care era scopul ei. Un bărbat știa care era scopul lui.

În principiu, ambii au înțeles pentru ce anume există și cum ar trebui să trăiască. Nu era nicio oportunitate din partea lor pentru a inventa un tip nou de familie, feluri noi de cooperare, cum ar fi „quid pro quo” sau altceva. Totul era calm și clar.

Fata era crescută în familia ei, tânărul bărbat în a sa. Din relația părinților lor, ei au văzut ce însemnă să trăiești o viață de familie. Ei au crescut pentru asta, s-au căsătorit și așa au existat.

Toate acestea au continuat până când umanitatea a început să treacă dincolo de cadrul ei.

Există niveluri în dezvoltarea egoismului: dorințe de bază, cum ar fi hrana, sexul și familia și dorințele sociale pentru avere, onoare, putere și cunoaștere. Atâta vreme cât dezvoltarea dorințelor nu trece dincolo de cele de bază, totul este calm, iar asemenea societăți pot exista în mod normal. Ele nu au deloc impulsuri mărețe.

De îndată ce societatea intră pe nivelul unde începe să fie interesată de avere, putere și cunoaștere, apar probleme deoarece aceste dorințe în oameni sunt mult mai puternice decât dorințele pentru hrană, sex și familie.

Așadar, o persoană părăsește familia pentru a obține scopuri mai elevate. În general, aici avem confuzia pe care o vedem în vremea noastră.

De pe KabTV „Fundamentele Cabalei”, 12/31/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: