Ca un copil în brațele mamei sale

583.02Întrebare: Unde este linia în care tu, ca profesor, nu poți interveni și nu poți lua libertatea  de alegere a elevului?

Răspuns: În munca noastră spirituală există întotdeauna aceste probleme în care literalmente în fiecare minut decidem cum să acționăm corect și care sunt gândurile și intențiile noastre. Nu pot interveni în asta.

Văd starea în care se află studenții mei și uneori îi simpatizez foarte mult. Îmi fac griji și mă doare, așa cum o face o mamă pentru fiul ei când este grav bolnav și nu poate face nimic pentru a-l ajuta decât să-i dea medicamente. Dar în principiu, trebuie să ia chiar și cele mai amare pastile ca să supraviețuiască acestei boli.

Când am adus problemele mele în lucrarea spirituală la Rabaş și am întrebat: „Ce ar trebui să fac? Ce pot sa fac?”, mi-a râs în faţă pentru că trebuia să le rezolv eu.

Întrebare: O persoană încearcă să se calmeze venind la profesor. Totuși, profesorul spune: „Îmi pare rău, nu pot spune nimic”. Profesorul știe să facă ceea ce trebuie pentru elev, dar nu îi spune?

Răspuns: Desigur că face. Gradul superior este perfect îmbrăcat în cel inferior. Tot ce există în gradul inferior se simte în cel superior fără probleme. Este gradul superior care simte ceea ce se întâmplă în student. Profesorul simte conținutul spiritual al elevului, în timp ce elevul însuși nu știe și nu înțelege ce i se întâmplă.

Întrebare: Deci suntem în fața dvs. ca niște bebeluși goi?

Răspuns: Da, ca un copil în brațele mamei sale. În sens spiritual, da, desigur.

Dar ce pot face? Acest copil trebuie să se dezvolte conform propriilor legi. Pot să-l ajut doar minim, pentru că toată dezvoltarea spirituală a unei persoane se realizează prin eforturile sale.

Trebuie să mă asigur că există condiții potrivite pentru această dezvoltare ca o mamă care îi dă copilului mâncare și căldură, îl spală, îl culcă etc. În rest totul depinde de el.

KabTV “Am primit un apel. Manipularea oamenilor” 30.12.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: