Cabala și credințele, partea a zecea

Un dans cu Creatorul

Baal HaSulam, “Libertatea de alegere“: în cabala ne bazăm pe rațiunile acelora care au atins deja scopul final, ca și cum ar fi experiența noastră de viață…De aceea, legea traiului în comun  se consideră a fi una dintre legile naturii și trebuie să o respectăm cu scrupulozitate. Legea trebuie să ne dezvolte înțelegerea faptului că iubirea de sine este dăunătoare, pe când iubirea pentru ceilalți este bună, pentru că aceasta este singura cale prin care Îl putem iubi pe Creator.

În esență, toate tehnicile spirituale își propun să-L înțeleagă pe Creator, însă doar știința cabalei ne conduce la descifrarea Lui, pentru că revelează modul în care Creatorul acționează în noi și cum trebuie să-I răspundem. Iar prin această acțiune bilaterală, adică că „El este pentru mine și eu pentru El”, putem stabili o conexiune corectă și permanentă, ca un tangou în care partenerii dansează la unison.

Și un asemenea dans, în care intrăm printr-o integrare completă cu Creatorul, se numește „dansul miresei”, în care ceea ce vine de la El este integrat în totalitate în ceea ce vine de la mine și invers.

Din emisiunea KabTV “Bazele cabalei,” 12/17/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: