Calea dintre bine și rău

562.02Trebuie să căutăm întotdeauna cum să echilibrăm toate calitățile rele din noi, compensându-le cu calitățile luminii. „Iubirea va acoperi toate crimele”, adică trebuie să construim tot timpul conexiunea corectă între toate părțile: în interiorul nostru  și între noi și mediu.

Tora descrie legile cum să tratăm natura neînsuflețită, plantele, animalele, oamenii și forța superioară, Creatorul, adică cum să organizăm toate cele cinci niveluri ale dorinței, astfel încât natura să ia forma unei sfere, perfecțiunea.

Când încercăm să creăm o formă atât de perfectă, îi dezvăluim sursa, forța superioară, care a creat totul. Viața noastră începe cu Big Bang-ul, cu o spargere completă, cu o forță negativă care a împrăștiat toate particulele în toate direcțiile. Și apoi, când particulele sunt colectate și încorporate una în cealaltă, începe creația. Așa trebuie să privim munca noastră: adunând toate părțile opuse ale naturii și aducându-le împreună astfel încât să se sprijine reciproc.

Răul nu dispare pentru că binele nu există fără rău. Atâta timp cât omenirea nu înțelege asta, se va apropia de război. La urma urmei, nu înțelegem legile naturii, potrivit cărora separarea noastră doar va crește și deasupra trebuie să ajungem la unitate și conexiune.

Un copil este capabil să accepte doar lucruri bune. Dar un adult înțelege că este imposibil fără probleme. În timpul dezvoltării unei persoane, își dă seama că răul nu este în afară, ci în interiorul propriei persoane și, pentru a corecta răul, este necesar să îl compensăm cu iubire, cu conexiune. Nu există altceva decât separare și conexiune.

„Pace” (Shalom) înseamnă „perfecțiune” (Shlemut), finalizare. Răul rămâne, pentru că a venit de la Creator. Dar noi cerem Creatorului să ne dea o a doua forță, cea bună, pentru a construi o linie de mijloc între bine și rău. Așa cum Creatorul nu se raportează la rău sau bine, tot așa noi nu ne raportăm la bine și rău, ci vrem doar să ne organizăm între ele în linia de mijloc.

În această linie de mijloc, îl descoperim pe Creator din ce în ce mai mult, lucrând împreună cu El. Acoperind tot răul revelat cu bine, ajungem la linia de mijloc și înțelegem că totul a fost pentru a-l dezvălui pe Creator și a stabili o conexiune cu El. Așadar, prin atitudinea „toate păcatele vor fi acoperite cu iubire”, construim o relație cu Creatorul și obținem integrarea cu El.

Din lecția zilnică de Cabala 08.02.2021 „Iubirea va acoperi toate crimele” (Pregătirea Convenției 2021)

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed