Calea spinoasă spre iubire

571.01De obicei, simțim fie distanță, rezistență, egoismul dintre noi, fie atracție unul față de celălalt și dorința de a ne apropia. Dar a simți ambele senzații în același timp, atât separarea, cât și conexiunea, este o mare artă, care poate fi realizată doar pe calea spirituală.

Acesta este modul în care un bucătar priceput adaugă condimente speciale mâncării: într-un fel de mâncare dulce se adaugă o picătură de ceva amar; pentru a sublinia dulceața tortului, este îmbibat în coniac. Nu suntem capabili să simțim doar o parte, percepem totul din opusul ei, ca avantajul luminii din întuneric.

Copiii mici iubesc de obicei doar un singur lucru, doar dulciurile. Iar când vor crește, vor deja să simtă două lucruri opuse împreună, așa că le place mâncarea picantă și sărată. La fel este și în viața noastră. Dacă totul merge bine și fără probleme, doar iubire fără probleme și certuri, atunci ne lipsește ceva, de parcă nu este nimic de care să ne agățăm dacă nu există certuri și clarificări.

Ar trebui să adăugați întotdeauna un pic amar în ceva dulce pentru a sublinia gustul de dulce. Așa suntem construiți, vine de la baza creației, de la faptul că noi suntem opuși Creatorului. Prin urmare, pentru a-L simți, trebuie să ne simțim și pe noi înșine și împreună cu noi înșine – pe El.

Altfel, nu vom putea simți nimic. Nu simțim nimic în afara noastră, ci numai dacă calitățile Creatorului intră în noi și creează această contradicție între calitățile Creatorului și creație, așa cum se spune: „Dumnezeu le-a făcut una opusă celeilalte”.

Prin urmare, se aplică principiul: „Iubirea va acoperi toate păcatele”. În drumul către atingerea iubirii, scopul dezvoltării și corectării noastre, trebuie să dezvăluim toate păcatele pregătite pentru noi de către Creator pentru a putea atinge iubirea perfectă.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala din 29.01.2021, „Iubirea acoperă toate păcatele”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: