“Când alegătorii sunt scara către tron” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Când alegătorii sunt scara către tron

La câteva ore după anunţarea rezultatelor, câștigătorul alegerilor prezidențiale 2020 vine pe scenă, mulțumește susținătorilor săi, poate mulțumește rivalului său pentru o cursă grea, și promite că va fi președintele tuturor, nu doar al celor care l-au votat. Dar, atunci când o țară este divizată atât de adânc, cum a devenit azi America, nu sunt sigur că vreun președinte o poate face.

Se pare că toată lumea a uitat că unitatea nu este construită din opinii similare, ci din puncte de vedere diferite care se unesc în jurul unui scop comun prin concesii reciproce.

Pentru a uni din nou America, ai nevoie mai mult decât de cuvinte; ai nevoie de un obiectiv comun. Când oamenii cu puncte de vedere diferite împărtășesc un scop comun, punctele lor de vedere diferite contribuie la atingerea lui, deoarece acestea pot acoperi mai multe unghiuri, privește lucrurile din perspective diferite și reflectă probleme la care nu s-a gândit cealaltă parte înainte de a se materializa. Dar, când fiecare parte vede țara ca propria sa proprietate și dorește să o exploateze pentru a-și promova propriile interese, suntem împinşi spre adâncirea prăpastiei şi creşterea furiei.

În prezent, America se îndreaptă spre anarhie. Există o neîncredere între democrați și republicani, conservatori și progresiști, negri și albi. În general, America a devenit o țară în care fiecare decizie pe care o iei, te pune de acord cu jumătate din țară și în contradicție cu cealaltă jumătate, chiar dacă nu vrei să fii în contradicție cu nimeni. Parcă nu mai există mijloc, ci doar extreme.

În urmă cu patru ani, încă exista o slabă urmă de respect între cele două părți. Astăzi, nimeni nu se deranjează să-şi ascundă ura. Sunt cu toții pentru sinceritate, dar atunci când te mândrești cu amăgirea altuia și nu intenționezi să o repari, semeni vânt și vei culege furtuna.

Se pare că toată lumea a uitat că unitatea nu se construiește din opinii similare, ci din opinii diferite, care se unesc în jurul unui obiectiv comun, prin concesii reciproce. Dacă beneficiul Statelor Unite ar fi obiectivul ambelor părți atunci când vin să prezinte cazurile lor în fața publicului, ar fi fost o campanie electorală foarte diferită, iar întreaga țară ar fi într-o situație foarte diferită faţă de prezent. Dar când obiectivul este puterea, iar alegătorii sunt scara către tron, politicienii nu vor rata niciun pas, în timp ce calcă în picioare totul în drumul lor spre vârf.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: