Când Ego-ul crește

568.01Întrebare: Când mă simt grozav și doresc o nouă cunoaștere și un interes pentru spiritualitate, sunt brusc aruncat la un nivel al celor mai mici dorințe și nu pot înțelege de ce? Este posibil ca acest lucru să se întâmple pentru a trezi dorințele?

Răspuns: Este un lucru bun! Înseamnă că deja vezi că, urmând dorințe, vise și impulsuri sublime, un dor de prieteni, de grup și de Creator, de exaltarea spiritului intern care te umple; se produce un colaps brusc. Este ca și cum tot aerul ți-ar fi fost scos din plămâni și ai simți că nu ai nici o dorință de a merge mai departe și că nu ai nimic în care să mergi înainte. Acesta este un semn că ți s-a dat o altă porțiune de ego.

În spiritualitate înaintăm de-a lungul a două linii, linia dreaptă și linia stângă, iar între ele se află linia de mijloc. Linia stângă este ego-ul, linia dreaptă este dăruirea, iar linia de mijloc este Creatorul.

Să presupunem că ești în faza 1, în care totul este bun. Apoi ți se dă o altă porțiune de ego și urci în faza 2, dar este egoistă. Întreaga lume devine brusc goală, întunecată, lipsită de valoare, fără speranță, stresantă și deprimantă. Acum trebuie să începi să lucrezi în grup pentru a urca la o stare similară la nivelul luminii.

Singura modalitate de a face acest lucru este prin eforturile. de a te conecta la grup: ∑ (suma).

În momentul în care realizați o anumită conexiune între voi, veți primi imediat lumina.

Așa urci la starea care este deja următorul tău nivel spiritual; începi cu linia stângă, apoi avansezi de-a lungul liniei drepte până la linia de mijloc. De la acest nivel vei începe să primești o altă porțiune a ego-ului și de acolo vei trece la o stare de dăruire și vei urca din nou la următorul nivel spiritual. Așa urci până când îți dai seama la un moment dat că Creatorul este revelat între voi.

Atunci vei vedea că ți-ai scos deja cămașa și ai aruncat-o în coșul de rufe, ceea ce înseamnă că ai intrat în nivelul spiritual și că partea ta corporală, corpul fizic, este de fapt lipsit de sens, că te afli pentru moment în această lume în pentru a răspândi metoda Cabalei la alții și deja simțiți conexiunea din ce în ce mai mare cu Creatorul în linia de mijloc.

KabTV „Fundamentele Cabalei” 20.01.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed