“Care este cea mai importantă poveste neştiută, de astăzi?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: “Care este cea mai importantă poveste neştiută, de astăzi?

Omenirea și-a început dezvoltarea în Babilonul antic. Acolo, egoismul s-a aprins în umanitate pentru prima dată. Pe atunci, împreună cu rezultatul egoismului, înțelepciunea Cabalei a început să devină revelată. Este o înțelepciune care vorbește despre cum să îmblânzești egoismul și să-l aduci în echilibru cu natura. Cu toate acestea, din moment ce umanitatea nu a luat această cale, ci a continuat să se dezvolte în mod egoist, înțelepciunea Cabalei a fost ascunsă până la sfârșitul dezvoltării umanității. Iată ce s-a scris despre aceasta chiar acum peste 5.000 de ani în sursele antice.

În era noastră, prin tot felul de formațiuni și probleme, umanitatea a ajuns la sfârșitul dezvoltării egoiste. Acum vedem cât de eronată și incorectă a fost dezvoltarea egoistă. Acum merităm din nou să vedem sfârșitul căii pe care am început-o atunci, când nu am reușit să acceptăm metoda cum să atingem echilibrul cu natura. După 5.000 de ani, am atins creșterea maximă a ego-ului și vedem măsura în care am greșit pe tot parcursul dezvoltării noastre. Ne găsim astfel în aceeași stare în care ne aflam atunci: Înțelepciunea Cabalei devine din nou revelată și, cu ajutorul ei, putem recâștiga echilibrul cu natura – dar de data aceasta la nivelul maxim al dezvoltării noastre egoiste.

În trecut, am fost capabili să ne echilibrăm dezvoltarea și să începem să ne dezvoltăm treptat împreună cu ego-ul în creștere, echilibrându-ne cu natura în iubire reciprocă. Cu toate acestea, am vrut să luăm o altă cale și am construit astfel Turnul Babel. Sursele povestesc alegoric despre modul în care am vrut să „ajungem la ceruri” în mod egoist și atunci oamenii au încetat să se înțeleagă, au progresat în ură unul față de celălalt și s-au stabilit în diferite țări din întreaga lume.

Astăzi, vedem că acest lucru nu a ajutat. Cu toate acestea, aparținem unei singure umanități, un grup care s-a stabilit pe tot globul. Cu toate acestea, suntem în continuare același sistem mic, aceeași civilizație babiloniană, doar că am crescut până am ajuns la dimensiunea a opt miliarde de oameni. Acest lucru nu contează, deoarece suntem totuși obligați să împlinim legea echilibrului cu natura despre care vorbește înțelepciunea Cabalei. Acesta este motivul pentru care Cabala este atât de solicitată astăzi și de ce devine acum dezvăluită tuturor: pentru a arăta omenirii cum este posibil cu adevărat să se atingă echilibrul cu natura și o viață pașnică și armonioasă.

Bazat pe emisiunea “ Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: