“Care este cel mai bun tip de egalitate?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este cel mai bun tip de egalitate?

Oamenii sunt diferiți prin natură. Ca atare, nu ar trebui să cerem același efort de la oamenii leneși în mod natural, ci doar de la cei foarte muncitori, nici aceleași rezultate de la oameni foarte inteligenți faţă de oameni cu niveluri mai scăzute de inteligență, nici de la oamenii atrași de tehnologie faţă de cei atrași spre educație, cultură și / sau alte domenii.

Oamenii diferă și, prin urmare, este imposibil să ceri în mod egal de la toată lumea.

De asemenea, nu suntem în măsură să recunoaștem și să măsurăm calitățile naturale ale fiecărei persoane după direcție și dimensiune. Cerând aceleași rezultate de la toată lumea, încercăm să-i strângem pe toți într-un pat al lui Procust. Cu alte cuvinte, vrem să „scurtăm” sau să „întindem” fiecare persoană, astfel încât toată lumea să se potrivească exact unei singure dimensiuni. Acest lucru este pur și simplu greșit.

În plus, națiunile diferă prin cultură, educație, religie și dezvoltare. Fiecare națiune are locul său și ar trebui respectată la locul său. La urma urmei, fiecare individ este unic în felul său.

Acesta este motivul pentru care ar trebui să luăm în considerare limitările și caracteristicile distinctive ale fiecărei persoane. Dacă păstrăm o astfel de egalitate, adică egalitatea oportunității fiecărui individ de a se exprima în cel mai eficient mod în raport cu umanitatea, vom elimina apoi relațiile egoiste și le vom produce pe cele altruiste și egale. Procedând astfel, toți vom descoperi individualitatea și unicitatea noastră maximă ca membri benefici ai umanității și vom ajunge apoi într-o stare în care toți vom trăi și ne vom dezvolta în modul cel mai favorabil.

Bazat pe emisiunea “Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman la 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed