Care este diferența dintre antisemitism și anti-Israelism?

Din pagina mea de facebook Michael Laitman 5/2/19

Care este diferența dintre antisemitism și anti-Israelism? Cabalistul Dr. Michael Laitman explică faptul că există o diferență, chiar dacă baza este aceeași.

De vreme ce evreii poartă în ei metoda de corectare a lumii și cu cât lumea se deteriorează mai mult, cu atât această metodă devine mai necesară, iar lumea începe să aibă nevoie din ce în ce mai mult de această metodă. Există un anumit sentiment subconștient că această metodă există în poporul evreu și, prin urmare, există ură față de poporul evreu, pentru că împiedică lumea să aibă un viitor bun. Ce anume este viitorul bun și ce anume ar trebui să facă evreii? Ei nu știu.

Natura, totuși, le dă tuturor, în afara evreilor, sentimentul că evreii au ceva ce nu dau lumii și, prin urmare, lumea suferă.

De obicei, în timpul celor 2.000 de ani de exil, ura a fost îndreptată spre poporul evreu într-un mod mai mult sau mai puțin revelat, iar în prezent, după înființarea statului evreu, statul Israel, atunci o parte a antisemitismului a devenit anti-Israelismul care este împotriva statului însuși.

Prin urmare, antisemitismul are mai multe fețe. Există unii care se simt mai antisemiți, iar alții care se simt mai anti-israelieni, dar ambii provin din aceeași rădăcină și, fără îndoială, există ceva la poporul evreu pe care trebuie să-l dea lumii. Evreii înșiși nu știu ce este, în afară de Cabaliști, care poartă metoda de corecție. Prin urmare, dacă poporul evreu va dezvălui această metodă umanității, atunci atât antisemitismul, cât și anti-israelismul vor dispărea din lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: