“Care este esența reală (adevăratul sine) al unei persoane? Cum o putem diferenția de personalitate? Puteți explica mai multe despre esență? Cum vedem esența unei persoane?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este esența reală (adevăratul sine) al unei persoane? Cum o putem diferenția de personalitate? Puteți explica mai multe despre esență? Cum vedem esența unei persoane

Natura se împarte în patru niveluri: mineral, vegetal, animalși uman. În prezent, aparținem nivelului animal, deoarece ca și animalele, suntem angajaţi în a ne menține corpul și viața pământească.

Animalele, totuși, în mod instinctiv acţionează pentru ele însele. Noi, pe de altă parte, pe lângă instincte, suntem influențați de societate. Cu alte cuvinte, animalele trăiesc într-un cadru care le ghidează să-și asigure supraviețuirea, în timp ce noi suntem direcționați pe lângă instinctele noastre de societate.

În principiu, animalele au și familii, grupuri și conducători. Cu toate acestea, ierarhiile și luptele lor se bazează pe un control natural și instinctiv care apare din interior, ceea ce face ca împlinirea lor să fie directă și simplă.

Avem o situație mult mai complexă decât animalele. Nu știm cum să acționăm în conexiune unul cu celălalt, cu societatea înconjurătoare și cum ne influențează societatea și ne determină dezvoltarea și valorile. În acest sens, suntem mult mai confuzi și mai nefericiţi decât animalele, care știu exact ce vor și ce trebuie să facă pentru a-și asigura supraviețuirea, atât cât le permite mediul și ecologia.

Noi oamenii, pe de altă parte, ne autodistrugem. Natura ne oferă abilități suplimentare pentru a transcende dezvoltarea noastră pământească și, atunci când folosim acest exces în direcția dezvoltării noastre pământești, numai în direcţia de a ne servi dorinţele egoiste, atunci încercăm să ne împlinim excesiv cu mâncare, sex, bogăție și așa mai departe. Drept urmare, nu găsim fericire durabilă sau semnificativă, nici câștiguri reale, ci dimpotrivă, o viață care devine mai întunecată și mai goală.

Dacă în loc să încercăm să direcționăm abilitățile suplimentare pe care natura ne le oferă, pentru beneficii proprii în detrimentul celorlalți și al naturii, ceea ce ne conduce într-o prăpastie în creștere, ne-am folosi dorințele sociale de bani, respect, control și cunoaștere ca mijloc de a atinge un nivel mai înalt al realității, nivelul uman, atunci am atinge acel nivel la maxim: o stare de conexiune pozitivă între noi și descoperirea unei noi vieți de fericire, încredere, armonie și echilibru cu natura.

Bazat pe emisiunea KabTV „Prim-plan” cu Cabalistul dr. Michael Laitman pe 19 august 2009.

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed