“Care este marea problemă cu noul coronavirus, COVID-19?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ce este așa de deosebit la noul coronavirus, COVID-19?

COVID-19 este special deoarece îi atinge pe toți.

Coronavirusul ne arată vasta interconectare și interdependență noastră, faptul că infrastructurile noastre esențiale sunt dependente la nivel global.

Bursele cad, călătoriile cu avionul sunt limitate, oamenii stau închiși în casele lor în carantină și toate acestea din cauza unui virus minuscul.

Chiar și înainte ca virusul COVID-19 să fie numit pandemie, el afectase deja peste 100.000 de oameni din mai mult de 80 de țări din toată lumea, devenind o epidemie în China, Italia, Coreea de Sud și Iran. Anumiți experți spun că ar putea fi echivalat cu un război mondial.

Ceea ce contează, cu toate acestea, este să tragem concluzii precise din acest fenomen la scală globală.

Întâi de toate trebuie să înțelegem că în fața naturii și a amenințării comune noi toți suntem egali.

Pe parcursul secolelor, diferiți oameni de știință au ridicat acest subiect, dar nimeni nu l-a acceptat. În al doilea rând, trebuie să realizăm că trăind în societate, noi toți suntem într-o singură barcă, fără nicio scăpare.

Deoarece percepția noastră este egoistă, ca printr-o lentilă care prioritizeaza beneficiul de sine mai presus de orice altceva, provocăm un dezechilibru în sistemul interconectat și interdependent al naturii.

Înțelegând acest fenomen și făcând acțiunile corespunzătoare, el ne va conduce spre construirea unui model nou de relații umane potrivit cu sistemul integral în care trăim.

Dacă vrem să prevenim răspândirea viitoare a coronavirusului, trebuie să ne spălăm nu numai mâinile – trebuie să ne “spălăm” și gândurile și intențiile.

Când începem să ne purtăm pozitiv unii cu alții, creând un mediu de sprijin reciproc, de încurajare, vom crea un “sistem de imunizare” puternic, capabil să oprească orice pandemie și vom căpăta abilitatea de a construi o societate fericită, prosperă, sănătoasă și unită.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: