Care este rolul evreilor în lume? – Discuție cu Richard S. Hirschhaut

Richard S. Hirschhaut, director al Comitetului Evreiesc American (AJC) din Los Angeles se întâlnește cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pentru a discuta rolul evreilor față de umanitate.

Lumea noastră este atrasă în mod natural spre o conexiune tot mai mare. Aceasta este legea progresului nostru de evoluție. Cu cât suntem mai mult în echilibru cu acest trend, cu atât mai mult beneficiem de la natură, iar dacă mergem împotriva lui, noi suferim.

Pentru a opri suferința și pentru a urma calea spre fericire, noi trebuie să învățăm cum să ne conectăm deasupra atitudinilor noastre egoiste a unuia față de celălalt. Umanitatea nu poate să avanseze spre această conexiune fără grupul poporului Israel. De ce? Deoarece aceasta este esența lor ca un grup. Ei au dobândit o conexiune specială în urmă cu aproape 3800 de ani prin Abraham, în jurul principiului “iubirea acoperă toate transgresiunile”, unde exact într-o perioadă de intensificare a divizării sociale, ei au aplicat metoda pentru a se conecta deasupra tendințelor de divizare crescătoare.

Prin urmare, în aceste zile, este o nevoie crescătoare asupra poporului evreu, pentru a se conecta conform cu ceea ce ei au primit prima dată de la Abraham și să arate lumii metoda conexiunii umane. Aceasta este problema educației și a ridicării conștientizării nevoii pentru această metodă. Atunci când evreii realizează că ei sunt un fel de “lipici social” și încep să-și efectueze rolul, atunci sentimentul anti-semit se va calma. Oamenii ar înțelege atunci că unitatea evreiască este ceea ce ei au vrut de la poporul evreu, iar sprijinul va înlocui ura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: