“Care este singurul lucru care ar trebui învățat în școală, care nu este încă predat?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care este singurul lucru care ar trebui învățat în școală, care nu este încă predat?

Ar trebui să se pună mai mult accent pe prietenie, în a construi legături prietenoase între toți elevii.

Ar trebui să ne concentrăm în principal pe modul de conexiune pozitivă a elevilor pentru a construi o societate de susținere, formată din indivizi fericiți și încrezători. În cele din urmă oamenii ar trebui să părăsească școala cu sentimentul că fericirea și succesul lor în viață depind de măsura în care se conectează pozitiv între ei.

Scopul școlilor față de elevi nu ar trebui să fie orientat spre profesie, ci să construiască din elevi ființe umane fericite, încrezătoare și de succes.

Dacă elevii trebuie să susțină în mod constant o serie de relații egoiste, în care fiecare încearcă să maximizeze beneficiile personale în detrimentul altora, atunci nu vor fi niciodată cu adevărat fericiți, încrezători sau de succes în viață.

De asemenea, trebuie să înțelegem că generația de astăzi este diferită de oricare alta, unde, pe măsură ce ne îndreptăm mai mult decât oricând către momente mai interconectate și mai interdependente la nivel global, ar trebui să învățăm cum să realizăm o astfel de interconectare și interdependență în mod pozitiv pentru a ne asigura fericirea, succesul și încrederea, într-un mod care se potrivește cu vremurile noastre actuale. Profesiile, pe care le tratăm în prezent ca nevoie primară, trebuie să fie aşezate pe locul al doilea, primul loc fiind dat conexiunilor umane pozitive.

Când elevii merg la școală, ar trebui să se simtă confortabil și chiar dispuși să se conecteze cu ceilalți elevi și nu ar trebui să existe frica sau criticile care circulă acum între elevi. Pentru a stabili o astfel de atmosferă pozitivă și de susținere, ca elevii să-și dezvolte conexiunile, trebuie ca în primul rând profesorii să treacă printr-un proces de îmbogățire a conexiunii, unde învață cum să relaționeze pozitiv între ei și cu elevii, pentru ca elevii să simță o viață de fericire, încredere, siguranță, echilibru și prosperitate, prin participare la construcţia unei societăți conduse de valori de unitate și considerație reciprocă

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: