“Care sunt câteva modalități de a pune capăt abuzului asupra copiilor?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Care sunt câteva modalități de a pune capăt abuzului asupra copiilor?

Soluția finală pentru a pune capăt abuzului asupra copiilor este aceeași soluție pentru a pune capăt tuturor problemelor din timpul nostru: să lucrăm la conexiunile noastre, astfel încât acestea să devină pozitive și să acordăm prioritate preocupării pentru ceilalți mai degrabă, decât preocupării pentru sine.

Dacă mamele de exemplu, s-ar uni și s-ar conecta pentru a schimba societatea, astfel încât o preocupare reciprocă să înflorească în jurul copiilor și bebelușilor, atunci această preocupare ar acoperi toate distanțele și limitele. O astfel de grijă ar fi exprimată prin conectarea acestor mame de mai multe ori pe zi, iar prin crearea și consumul de programe pe care le-ar face pe Internet, TV și radio pe această temă, ar crește gradul de conștientizare a ceea ce suferă copiii atât la școală cât și acasă.

Dacă o astfel de grijă s-ar răspândi în întreaga societate, chiar dacă numai printre mame, atunci ar schimba imaginea cu privire la abuzul asupra copiilor, precum și la alte câteva probleme pe care le întâmpină copiii. Cu toate acestea, în prezent este departe de a fi cazul. Nu simt nevoia să se conecteze în acest fel. Fiecărei mame îi pasă doar de proprii copii, ceea ce este insuficient.

Încetarea abuzului asupra copiilor implică, prin urmare, generarea unui mediu de susținere prin împărtășirea aceleiași preocupări, că toți împreună vom avea grijă de această problemă comună, unde vom avea grijă de alți copii pe lângă al nostru, iar alții vor face același lucru. Până când nu vom ajunge la o astfel de preocupare reciprocă pentru copiii celorlalți din societate, vom continua să vedem cazuri din ce în ce mai nefericite de abuz asupra copiilor.

Aici avem nevoie de o forță specială, o forță unificatoare care să influențeze societatea și, dacă mamele nu se adună și nu se unesc, atunci această forță ne va evita.

Bazat pe New Life episodul 1147 cu Cabalistul Dr. Michael Laitman, Oren Levi și Tal Mandelbaum-Moshe. Scris / editat de studenții Cabalistului dr. Michael Laitman.

Imagine de Sharon McCutcheon pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed