Cartea spirituală ștampilată pe inimă

Tora este programul intern al dorințelor noastre, pe care trebuie să le organizăm în funcție de ea, să îi simțim poveștile și acțiunile generate în noi și să începem să trăim în cadrul acestui sistem. Suntem cu toții sfărâmați, dar datorită faptului că ne angajăm în Tora, lumina sa reformatoare ne corectează și conectează corect toate părțile sparte.

Nu elementele în sine sunt sparte, ci conexiunile dintre ele și, ajustându-le, ne construim noi înșine, ceea ce se numește „ridicarea Shechina din praf”. Divinitatea este fragmentată în mici dorințe egoiste și trebuie să le combinăm treptat într-un singur sistem, care va deveni un singur om, Adam, asemănător Creatorului, unde toată lumea dăruiește reciproc.

De fapt, studiem structura noastră internă corectă și cum să o corectăm în conformitate cu Tora, astfel încât singura forță superioară, pe lângă care nu există nimic, să se deschidă în noi, să ne umple și să ne învelească. În acest fel, vom implementa corect Tora și vom simți cum operează forța superioară în noi. O vom atrage, îi vom grăbi deschiderea și vom crea toate condițiile din partea dorinței (Kli) pentru manifestarea puterii luminii în ea.

Se spune că Tora trebuie să fie scrisă în inima ta. Trebuie să parcurgeți și să simțiți tot ceea ce spune Tora de la primele cuvinte: „La început” (Bereshit), până la ultimul cuvânt, „Israel”, întregul proces descris în Tora. În acest fel, ne vom regla corect și vom permite Creatorului să se îmbrace în noi fără nici o piedică din partea noastră. Dimpotrivă, Îl vom atrage, devenind un vas corect pentru lumină, Divinitatea, în care Creatorul este revelat.

Creatorul a creat o dorință completă, numită Adam HaRishon înainte de păcat, dar apoi a spart-o în multe părți. Și trebuie să încercăm să conectăm aceste părți, să le punem la loc ca un puzzle spiritual în fiecare dintre noi și între toți împreună. Și după aceea, în loc de această lume, vom începe să vedem ce este dincolo de ea: lumea spirituală în care o singură forță, Creatorul, stăpânește și toate părțile realității sunt conectate reciproc într-o unitate perfectă.

Prin urmare, percepția noastră despre Tora se va schimba complet și în loc de istorie, geografie, evenimente din viața obișnuită, care ne-au fost prezentate în egoismul nostru, va apărea o formă complet diferită – cea spirituală. În loc de multe personaje și oameni, vom vedea dorințele și modul în care acționează cele două forțe: Creatorul și Faraonul. Și între ei pe această hartă se află Moise și noi toți în spatele lui.

Cu cât studiem mai mult Tora, cu atât va fi mai clar că toată realitatea este inclusă în această mică carte. Nu este nevoie de nimic altceva decât de a-l imprima în inima ta, adică în dorințele tale. Atunci vom fi siguri că nu există altceva decât acest lucru.

Și pentru ca aceasta să devină realitate, este necesar să întruchipăm tot acest proces în grup, în grupul de zece, între noi. Este necesar să aflăm cum se dezvăluie între noi toate materialele studiate, în relațiile noastre. Vom începe să recunoaștem aceste procese, să vedem cum se schimbă, se îmbunătățesc și se remediază.

Și cu cât vrem mai mult să ni se întâmple acest lucru în practică, cu atât mai repede vom ajunge la sfârșitul corecției și ne vom îmbrăca în Tora, întreaga lumină superioară din Kli-u numită Israel, adică îndreptat doar către Creator. Creatorul va umple acest vas și „În acea zi, Domnul va fi unul și numele Său, Unul. ”Lumina este perfectă, vasul va deveni perfect și vor fuziona între ele.

Toate acestea se realizează într-un grup, așa cum se spune: „Locuiesc printre proprii mei oameni”, adică în cadrul unui grup care dezvăluie lumina din ce în ce mai mult pe măsură ce se unește. Lumina ne unește și ne aduce mai aproape până când simțim că suntem împreună în același proces sub influența unei singure lumini și devenim atât de apropiați încât ne contopim cu Creatorul, așa cum se spune: „El este unul și numele Său, Unul . ” El, Creatorul, este lumina, iar numele Său este dorința, vasul, noi. Lumina și dorințele noastre vor deveni astfel atât de asemănătoare între ele în acțiunea de dăruire reciprocă: „Eu sunt al iubitului meu și iubitul meu este al meu”, încât Creatorul se va îmbrăca complet în creația pe care a creat-o El.

Din lecția zilnică de Cabala, 02.02.2021, „Pesach (Paște)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: