Cărți pentru a înlocui închisoarea

583.05La știri (The Guardian): „Un judecător britanic îi ordonă unui extremist de dreapta să citească literatură clasică sau să se confrunte cu închisoarea”.

„Un fost student care a descărcat aproape 70.000 de documente ale supremației albe și instrucțiuni de fabricare a bombelor, a evitat o pedeapsă cu închisoarea „pe propria piele”, după ce i s-a spus să citească literatura clasică de Dickens, Austen, Shakespeare și Hardy.

„Ben John, în vârstă de 21 de ani, din Lincoln, un fost student la Universitatea De Montfort din Leicester, trebuie să se întoarcă în instanță la fiecare patru luni pentru a fi testat pentru lecturile lui, a spus judecătorul Timothy Spencer QC. De asemenea, l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare plus încă doi ani pe licență. …

„Condamnându-l la Curtea Coroanei Leicester, judecătorul a concluzionat că crima lui era probabil să fie „un act de nebunie adolescentă” și un incident izolat. …

„După ce l-a făcut pe John să promită că nu va mai cerceta materiale de dreapta, judecătorul a continuat: „L-ai citit pe Dickens? Austen? Începeți cu Mândrie și prejudecată și Povestea a două orașe a lui Dickens. A douăsprezecea noapte a lui Shakespeare. Gândește-te la Hardy. Gândește-te la Trollope.

„Pe 4 ianuarie îmi vei spune ce ai citit și te voi testa. Te voi testa și dacă cred că mă [minți] vei suferi.”

Întrebare: Cum vă place o astfel de ieșire din codul penal, o astfel de decizie?

Răspunsul meu:: Judecătorul o poate face. O astfel de abordare umană, în loc să bage o persoană în închisoare, îl introduce în lectură.

Întrebare: Credeţi că asta poate schimba o persoană?

Răspuns: El mai are de citit și de analizat, pentru mult timp. Acest lucru îți angajează mintea, activează părți complet diferite ale creierului. Prin urmare, poate realiza ceva, îl scoate din ceea ce este. El va trece într-o înțelegere complet diferită a istoriei, geografiei, a lui însuși și a țării. El se va umple de valori diferite până la urmă.

Întrebare: Și cum funcționează literatura cabalistă când o citim?

Răspuns: Aceasta este deja artilerie grea. Acesta este un lucru foarte serios. De la prima lectură, în funcție de ceea ce i s-a dat, el poate fi dus într-un loc complet diferit.

El va descoperi singur astfel de lucruri! La urma urmei, de unde începe Cabala? Cu descoperirea structurii lumii, a ființei umane și a tuturor celorlalte. Aici, dorințe complet diferite și combinațiile lor încep să funcționeze. Îl vor duce departe de o bombă.

Întrebare: Așadar, personal ați sfătui o persoană să citească treptat de la texte ușoare la cele dificile?

Răspuns: Da. „Aici, prietene, într-o lună trebuie să lucrezi, de exemplu, la o carte despre structura lumilor spirituale, despre cele cinci lumi dintre noi și lumea infinitului, cum ne afectează ele și noi le afectăm. Fă un scurt rezumat al întregului lucru. Și desenează totul așa cum îl înțelegi.”

Întrebare: Și nici măcar nu va observa cum începe să lucreze în el, în interior?

Răspuns: Fireşte! Asta l-as sfatui.

Din KabTV “Ştiri cu Dr.Michael Laitman” 9/9/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed