Cât de mult contribui la avansarea spirituală a altora?

Atingerea  spirituală nu depinde absolut de loc de persoana însăși, ci doar de cât a contribuit la înaintarea celorlalți. Altfel, ce este această spiritualitate? La urma urmei, cineva realizează acțiuni de dragul dăruirii, adică acțiuni ale Creatorului, ajutându-i pe ceilalți, primind permisiunea de a intra în spiritualitate pentru ei. Cineva a făcut eforturi pentru a se face pe sine un canal de transmitere pentru trezirea prietenului.1 (Minutul16:20)

A te ruga pentru prieten înseamnă că doreşti să fie ajutat de Creator. Nu este nevoie să intrați în detalii explicând Creatorului exact cum să ajute. Mă rog pentru prieten dacă sunt gata să-i dau Kelim-urile mele, ca el să se ridice și să se corecteze pe baza lor. Adică mă transform într-un canal de conectare, pentru el.2 (Minutul 20:30)

Cum pot să-l conving pe Creator să mă ajute? Pe vremea lui Terah, tatăl lui Avraam, era posibil să plăteşti un preot și să cumperi bunăvoinţă de sus. Aceasta este tehnica lui Terah, adoptată în toate religiile și credințele. Dar metoda lui Avraam este diferită și cere: „Numai iubirea!” Numai dacă vreau să ating spiritualitatea, dăruirea, și mă rog pentru un prieten, atunci Creatorul ajută.3 (Minutul 34:45)

Nu căutăm să disperăm din muncă, dar când vine disperarea, o percepem ca un semn bun. Într-adevăr, se știe că disperarea este un Kli adevărat. Dacă există o dezamăgire de propriile abilități, atunci a fost dezvăluită o dorință asupra căreia nu am absolut nicio putere. Și atunci pot să-l cer Creatorului, din această dorință.

Disperarea este un semn că nu am putere asupra dorinței mele sub nicio formă. Creatorul luminează această dorință în așa fel încât văd că sunt incapabil de corectare. Și atunci mă pot întoarce către El. Poate că nu pot face față dezamăgirilor și cad – nu contează. Se spune: „Un drept cade de o mie de ori și se ridică”. Să spunem că voi cădea, dar voi primi experiență despre cum să cad și să mă ridic. Se știe că, atunci când un copil învață să meargă, el cade și se ridică de multe ori.

Ne apropiem de exodul din Egipt și, prin urmare, fiecare pas următor devine mai fericit dar și mai greu. Iar mântuirea este numai în unitatea noastră.

Pentru mine, principalul lucru este să acționez astfel încât cel puțin să aduc mulțumire Creatorului. Chiar și prin faptul că nu renunț la această cale, deja Îi aduc mulţumire. Creatorul, așa cum era, mă îndepărtează și mă obligă să renunț, dar eu rămân, în ciuda tuturor dezamăgirilor mele. Și făcând acest lucru, cu siguranță Îi aduc mulțumire.4 (Minutul 44:00)

Din partea a 2-a a  Lecţiei zilnice de Cabala 2/7/20 Un discurs pentru Completarea Zohar-ului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed