“Ce a vrut să spună Dumnezeu când a scris în Tora că l-a făcut pe om după propria Sa imagine?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce a vrut să spună Dumnezeu când a scris în Tora că l-a făcut pe om după propria Sa imagine?

Calitatea Creatorului se numește „lumină” și este o forță pur altruistă. Această lumină s-a întipărit în dorința de a primi, care este calitatea creației, și a făcut o dorință asemănătoare, care dorește să primească toată lumina. Lumina și-a dezvăluit apoi esența de a dărui dorinței care dorește să primească toată lumina, care a dezvăluit astfel opusul, care dă natura dorinței de a primi. Acest lucru a forțat dorința de a semăna cu lumina să devină la fel de altruistă ca aceasta.

Suntem supuși acestui proces fie involuntar, fie voluntar. De asemenea, implicarea noastră involuntară în proces are loc până când primim dorința de a participa voluntar. Cu alte cuvinte, trecem involuntar prin mai multe situații până când descoperim înțelepciunea Cabala, care este o metodă de asemănare cu lumina și descoperire a Creatorului, iar apoi folosind această metodă, obținem în mod voluntar o asemenea asemănare.

Odată ce începem să realizăm în mod voluntar asemănarea noastră cu Creatorul, luăm apoi controlul asupra noastră și asupra lumii în care trăim. Mai mult decât atât, vom ajunge cu toții la această stare, fie prin dureri, fie prin înțelegerea necesității acesteia, și apoi o vom implementa plăcut, cu drag și cu mult mai puține dureri decât dacă ar fi să continuăm involuntar.

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed