“Ce ar trebui să fac pentru a nu mai simți disperarea?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce ar trebui să fac pentru a nu mai simți disperarea?.

Dacă simțim disperarea, atunci ar trebui să căutăm cauza acestui sentiment. În cele din urmă, simțim disperarea pentru că, chiar dacă trăim până la 200 de ani, tot nu vom putea să ne împlinim dorința de a ne bucura.

Dorința noastră de a ne bucura este natura noastră. Ne împinge să ne bucurăm prin dorințele noastre de hrană, sex, familie, bani, onoare, control, cunoaștere și spiritualitate. Problema cu această dorință este că vizează numai beneficiul nostru personal, astfel încât orice plăcere pe care o primim este de scurtă durată și ajungem să ne simțim mai goi cu cât ne dezvoltăm mai mult.

Când ajungem la o stare de disperare din a trăi – o stare în care toți oamenii vor ajunge în cele din urmă- atunci, pentru a face față cel mai bine acestui sentiment, ar trebui să căutăm o soluție.

Cum putem ieși din sentimentul disperării? Această întrebare o primim în cele din urmă de la natură. Natura este întreagă, perfectă și eternă și în cele din urmă, și noi cerem să fim întregi, perfecţi și eterni. Fiecare ne confruntăm cu această veşnică dilemă și nu găsim niciun răspuns. Unii dintre noi s-ar putea să potolească această întrebare cu mijloace psihologice sau mulțumindu-se deocamdată cu anumite plăceri.

Cu toate acestea, cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât mai mult nu vom fi capabili să ne potolim întrebările existențiale iar acestea ne vor constrȃnge din ce în ce mai mult să găsim cumva răspunsurile la ele. Care poate fi soluția pentru întreaga noastră existență?

Înțelepciunea Cabala este o metodă care oferă următoarea soluție: trebuie să schimbăm lumea, schimbându-ne pe noi înșine. Lumea este o copie a noastră. Ne proiectăm calitățile asupra a ceea ce este în afara noastră. Prin urmare, dacă ne transformăm calitățile naturale în cele spirituale, adică în calități de iubire, dăruire și conexiune pozitivă, vom simți atunci o lume diferită.

Cu alte cuvinte, schimbarea intenției, prin care dorim să ne bucurăm – de la beneficiul propriu la beneficiul celorlalți și al naturii – este cheia pentru încetarea disperării. Procedând astfel, intrăm în echilibru cu natura și începem să-i simțim fluxul de eternitate, armonie și perfecțiune.

Pe baza unei discuții cu Cabalistul dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: