“Ce este curajul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce este curajul?

Curajul înseamnă să te ridici în ciuda lumii – chiar dacă lumea râde de tine, chiar dacă lumea nu te crede și chiar dacă lumea nu vrea ceea ce vrei tu să-i dai – și explică lumii cu iubire, răbdare și spirit înalt, ce aduce beneficii lumii, ce aduce pace lumii și ce aduce beneficii mântuirii umanității de astăzi. Chiar dacă nu putem realiza o astfel de stare rapid și va fi greu să o explicăm și chiar dacă răspunsul pe care îl primim va fi lipsa de acceptare, cenzură, lipsă de înțelegere și respingere – cu toate acestea suntem obligați să aducem către lume cunoașterea despre legea generală a naturii.

Aceasta nu este credință și nu se referă la niciuna dintre credințe, fie că este vorba de iudaism, islam, creștinism, confucianism sau budism. Aceasta se referă la legea generală a universului, pe care se bazează lumea, iar lumea va trebui să o accepte. Această lege generală a naturii afirmă că suntem obligați să tratăm fiecare persoană în conformitate cu principiul „Iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă”. Natura ne îndeamnă să facem acest lucru. Astfel, trebuie să-l explicăm lumii de nenumărate ori, prin cât mai multe mijloace și formate posibil.

În esență, tratarea pozitivă a tuturor și răspândirea înțelepciunii cu privire la necesitatea conectării pozitive este cel mai mare curaj pe care îl are umanitatea. În timpul unui astfel de proces, nu ne întoarcem mintea și mândria împotriva celorlalți, ci dimpotrivă, simțim că slujim omenirii, că suntem sub toată lumea și că avem nevoie de toată lumea și dorim binele pentru ei.

Acesta este adevăratul curaj și așa ne sfidăm în primul rând ego-ul și ne facem slujitori ai lumii. Doar cei care au depășit ego-ul pot fi adevărați eroi.

Bazat pe o emisiune “ Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed