„Ce este greșit cu societatea noastră de astăzi?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Ce este rău în societatea noastră de astăzi?

Dacă am vedea societatea umană un singur organism viu, atunci ce am vedea?

Am vedea că, în starea actuală de dezvoltare, sistemul său imunitar abia funcționează, iar celulele și organele sale, care ar trebui să susțină sănătatea organismului, se deteriorează.

Problemele personale, sociale, economice și ecologice sunt în creștere, inclusiv depresia, stresul, singurătatea, goliciunea, anxietatea, xenofobia, abuzul de droguri, sinuciderea, egalitatea de venit, sărăcia, schimbările climatice, pandemia coronavirusului și, deși multe persoane încearcă pentru a remedia și trata aceste probleme, eforturile nu reușesc să rezolve problema, din cauza acesteia.

Care este cauza tuturor problemelor din societatea umană?

Eul uman, adică, mecanismul de calcul înnăscut în natura umană care prioritizează beneficiul de sine asupra beneficierii celorlalți, ceea ce face ca „celulele” individuale ale societății să atragă pe sine mai mult decât să le dea altora, aducând căderea întregului organism de societatea umana.

Cum cancerul are loc atunci când celulele iau mai mult decât au nevoie în detrimentul organismului, astfel societatea noastră este în prezent formată din egoişti, fiecare ghidați de o paradigmă egoistă învăluitoare care susține ideea succesului ca devenind individual bogat, faimos și puternic.

Că suntem egoişti este o situație dată de natură, dar influența socială și opinia publică care susține obiective și valori egoiste este ceea ce nu este în regulă cu societatea.

Natura funcționează opus egoului uman: în mod altruist și în conformitate cu legile de interconexiune și interdependență. Astfel, respinge ego-ul nostru în creștere și, cu cât ne dezvoltăm astăzi, cu atât ne simțim presaţi între egoul nostru în creștere care dorește să ne detașăm de ceilalți și tendința naturii de a ne conecta pe toți într-un singur întreg.

Prin urmare, cu cât ne dezvoltăm astăzi, cu atât intrăm într-o înțelegere din ce în ce mai mare de complicații și totul este pentru a ne da seama că natura noastră egoistă stă în spatele tuturor problemelor noastre, că este o calitate inerentă malefică, că urmărim neputincioşi cerințele sale pentru a încerca să le umplem cu plăcere autocentrată în detrimentul celorlalți din nou, iar că orice mișcare de îmbunătățire a societății necesită mai întâi diagnosticarea ego-ului ca fiind cauza tuturor problemelor noastre.

Apoi, când ajungem la o realizare pe scară largă a acestei cauze comune la toate problemele noastre, putem începe să o remediem.

Când vom ajunge la o asemenea trezire, ne vom da seama că nu există nicio persoană, grup de oameni sau orientare politică sau religioasă care să dea vina pe problemele noastre. Există doar natura noastră foarte egoistă, care locuiește în fiecare dintre noi.

Cum putem apoi să corectăm natura umană, dacă aceasta este cauza tuturor problemelor noastre?

Este posibil dacă creăm un mediu care să susțină corecția ego-ului, astfel încât, în loc să primim doar beneficiul de sine, în detrimentul altora, am dori să contribuim pozitiv și să ne conectăm cu ceilalți pentru a putea beneficia de ei, fără „Ceea ce voi ieși din asta? Intenție.

Este împotriva naturii umane să dăm și să contribuim la alții, dar dacă am schimbat opinia publică, influențele noastre sociale și media și, de asemenea, educația noastră, pentru a învăța natura interdependenței crescânde a umanității astăzi, modul în care egoul uman se opune creșterii noastre interdependente și, de asemenea, motivul pentru care aceasta este cauza tuturor problemelor noastre și că modalitatea de a ne rezolva numeroasele probleme de astăzi este prin corectarea legăturilor noastre între noi – crearea unui mediu care susține dăruirea și contribuția la societate, prioritizarea valorilor de considerare și responsabilitate reciprocă peste idei de succes competitive și individualiste – atunci am fi în curs spre o transformare socială pozitivă monumentală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: