Ce este special la cabaliști?

944Comentariu: Există un factor în clasificarea sectelor prin care grupul se separă de restul lumii, de exemplu prin îmbrăcăminte, mâncare, un limbaj special și o reglementare clară a comportamentului și a relațiilor interpersonale.

Răspunsul meu: Nu văd nicio particularitate în grupul cabalist global. Omul lucrează ca toți ceilalți; trebuie să aibă o familie, copii și să aibă grijă de ei. Comunică liber cu părinţii şi rudele sale, pleacă în vacanţă cu familia.

Are acasă televizor, radio, telefoane, nimeni nu trăiește izolat. Noi diseminăm în societatea mai largă. Nu avem un anumit cod vestimentar. Nimeni nu este obligat să poarte Kippah dacă nu dorește.

Singura noastră particularitate este că studiem Cabala de la trei până la șase dimineața, dar așa studiază de obicei toți cabaliștii.

Nu ne deosebim de ceilalți decât pentru comportamentul intern unul faţă de alții. Trebuie să ne străduim să ne conectăm unii cu alții, pentru o conexiune internă a inimilor. După cum spune Tora: „Să fim ca un singur om cu o singură inimă”. Aceasta este caracteristica noastră.

Nu se cere nimic altceva celui care studiază, doar să susțină un prieten arătându-i importanța scopului care este atins prin conexiunea dintre noi. Asta e tot. Nu suntem diferiti de ceilalti decât prin această cerință. Membrul grupului se angajează să o ducă la îndeplinire cât mai bine.

KabTV “Am primit un apel. Cabala despre Culte” 18.12.2013

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: