“Ce înseamnă căutarea spiritualității?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce înseamnă căutarea spiritualității?

Începe prin a dori ceva mai mult sau diferit de ceea ce oferă viața de zi cu zi. În înțelepciunea Cabala se numește apariția dorinței de spiritualitate numită „punctul din inimă”. Când apare această dorință, simțim nevoia să obținem răspunsuri la întrebarea despre sensul vieții.

Cum ajungem la o astfel de dorință?

.Vine după ce ne-am dezvoltat de-a lungul mai multor vieți, unde am fost mai întâi ca niște animale, cu dorințe exclusiv de hrană, familie, sex și adăpost și apoi ne-am dezvoltat prin dorințe de bani, onoare, control și cunoaștere.

În prima noastră etapă de dezvoltare, am avut doar dorințe de hrană, familie, sex și adăpost. Avem în continuare astfel de dorințe, chiar dacă suntem complet izolați de societate. Următoarele noastre etape de dezvoltare – dorințe de bani, onoare, control și cunoaștere – sunt caracterizate de dorințe care apar în raport cu societatea.

Apoi, apare dorința de cunoaștere. Științele au înflorit în timp ce ne-am propus să descoperim de unde provin toate și să ne descoperim rădăcinile. Totuși, o astfel de dorință de cunoaștere rezidă doar în cadrul lumii noastre.

Doar în etapa următoare a dezvoltării dorinței noastre dorim să ne cunoaștem sursa, esența și scopul real: sensul vieții. Apoi începem să fim tulburaţi de întrebări despre originea noastră, viitorul nostru și cine și ce suntem cu adevărat.

Suntem egoiști din fire. Comun tuturor dorințelor noastre este că acestea sunt egocentrice și doresc împlinire. Ne presează și ne controlează literalmente fiecare mișcare. Limita ego-ului în lumea noastră este dorința de a deveni plini de cunoștințe despre ceva deasupra noastră.

Suferința este la baza dorințelor noastre. Trecem de la un tip de dorință la altul sub influența suferinței. Dacă suntem într-o stare echilibrată, atunci ne simțim în pace. Când apare o nouă dorință, ne simțim de parcă ne lipsește ceva și dorim să experimentăm sau să primim ceva nou, așa că începem să încercăm să împlinim cerințele dorinței … și acest proces se repetă de-a lungul vieții noastre. Pe scurt, ne îndreptăm întotdeauna spre împlinire și ne îndepărtăm de durere.

Ne trăim viața încercând să împlinim nenumăratele dorințe. După mai multe vieți, ajungem la o stare în care rămâne o singură dorință: dorința de a atinge sursa, sensul vieții.

Când apare această dorință finală, orice altceva pare să-și piardă sensul. Devenim apoi deprimați, ne simțim goi emoțional și spiritual, de parcă nimic nu poate aduce fericire.

Simţirea vieții ca inutilă și neautentică este o expresie a unei noi dorințe care începe să iasă la iveală în era noastră, dorința de spiritualitate. Este o dorință care întreabă în mod esențial despre sensul și scopul vieții – „Care este sensul vieții?” – chiar dacă nu o verbalizăm ca atare. Ne face să căutăm prin diferite învățături pentru a găsi un fel de sens și răspunsuri.

Înțelepciunea Cabala a fost făcută special pentru a împlini această dorință. Este o metodă empirică care duce la descoperirea sensului vieții – atingerea realității superioare – și este deschisă pentru studiu de către oricine dorește să o aprofundeze.

Scris / editat de studenții cabalistului dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: