“Ce înseamnă să poftești la soția vecinului tău?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce înseamnă să pofteşti la soţia vecinului tău?

Stările în care progresăm ar trebui să fie îndreptate doar spre dăruire și nu spre propriile beneficii.

Starea noastră este foarte interesantă raportat la calea noastră spirituală. Pe de o parte, suntem singuri și întreaga lume este înăuntrul nostru, așa cum este scris: „O persoană este o lume mică”.

Pe de altă parte, toate dorințele noastre interioare apar ca personaje existente în afara noastră. Același lucru este valabil și pentru prietenii noștri care gândesc la fel: ni se pare că există în afara noastră și, ulterior, începem să vedem treptat că toți sunt în interiorul nostru.

„Vecinii” se referă la acești prieteni ai noștri cu gânduri similare.

Pentru a progresa spiritual, adică pentru a descoperi conexiunea noastră cu Creatorul, trebuie să procesăm dorințele prietenilor, care sunt numite „soții”, dintr-un grad spiritual, adică un grad de dăruire. Aceasta înseamnă că trebuie să ne îmbrăcăm în aceste dorințe și să lucrăm la ele în beneficiul prietenilor, și nu în beneficiul propriu.

Acest lucru nu are nicio legătură cu sexele, așa cum le înțelegem în lumea noastră. Partea feminină reprezintă dorința de a primi, materia fundamentală a creației, iar partea masculină reprezintă dorința de a dărui, care este natura Creatorului.

Prin urmare, lucrând pentru a beneficia din dorința de a primi și nu pentru a o folosi în folosul propriu, acționăm la un nivel spiritual, ca Însuși Creatorul, și punem astfel în aplicare porunca: „Să nu râvnești la soția aproapelui tău”. Cu alte cuvinte, operăm la un nivel de „Iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă”.

Cele Zece Porunci sunt situate la nivelul celor zece Sefirot. Porunca „Să nu râvnești la soția aproapelui tău” este cea mai serioasă dintre toate poruncile, deoarece se ocupă de cea mai joasă calitate egoistă internă, și anume folosirea dorinței de a primi pentru a primi doar pentru propriul beneficiu.

Interzicerea unei astfel de intenții ne permite să aplicăm pe deplin dorinței noastre de a primi o intenție de a dărui, astfel încât să putem intra într-o conexiune reciprocă între noi la un nivel spiritual superior, unde nu suntem împărțiți după sex.

Bazat pe emisiunea TV, „Stări spirituale” cu Cabalist ul dr. Michael Laitman pe 26 decembrie 2019. Scris / editat de studenții Cabalistului dr. Michael Laitman.

Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: