„Ce înseamnă să-ți iubești aproapele ca pe tine însuţi?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Ce înseamnă să-ți iubești aproapele ca pe tine însuți?”

Oricât de mult ilustrează amploarea iubirii noastre pentru noi înșine, trebuie să îi iubim pe ceilalți în aceeași măsură.

Cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât percepem „să iubeşti aproapele ca pe tine însuți” altfel.

Pe măsură ce eul uman, atributul iubirii de sine, crește constant în fiecare persoană, apoi cu cât ne dezvoltăm mai mult, cu atât ne iubim pe noi înșine.

Dragostea noastră de sine ar trebui apoi să servească ca exemplu pentru modul în care ar trebui să-i iubim pe ceilalți.

Calea pentru a ajunge la „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” este astfel o cale care are o primă etapă necesară, care este definită ca „nu faci altora ceea ce urăști”. Experimentând să nu facem celorlalți ceea ce urâm, învățăm treptat cum să ne ridicăm deasupra ego-ului care ne separă unul de celălalt, dezvoltând calitatea dăruirii deasupra calității noastre înnăscute de primire, dezvoltându-ne disponibilitatea de a ajunge la starea sublimă de „iubiți-vă aproapele ca pe tine însuți. ”

Cu alte cuvinte, „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” nu este doar un slogan plăcut, ci o stare de legătură pozitivă absolută deasupra ego-ului, în care percepem și simțim o realitate complet diferită de cea pe care o simțim în egoul nostru înnăscut.

Atingerea unui astfel de statut necesită o societate înconjurătoare de oameni dispuși să se sprijine reciproc pentru a atinge acest obiectiv. În caz contrar, dacă există o lipsă de acord în cineva într-o astfel de societate, unde chiar unul rămâne în impulsul egoist natural pentru iubirea de sine, atunci dăunează capacității fiecăruia de a atinge o stare comună de iubire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: