“Ce oferă Cabala, lumii?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ce oferă Cabala, lumii?

Înțelepciunea Cabala spune foarte simplu că lumea este controlată de natura umană, care este dorința de a primi numai pentru propriul beneficiu. Dacă nu corectăm natura umană, ceea ce înseamnă să o inversăm astfel încât să dobândim un scop pentru folosul altora și al naturii, atunci lumea se va deteriora până la punctul în care se va sfârși într-un război mondial.

Dacă dorim să fim mântuiți, atunci trebuie să corectăm natura umană. Nu există altă cale pentru asta. Putem corecta natura umană atragând forța pozitivă a naturii pe lângă forța negativă care vine la noi din necesitate și care ne dezvoltă. Echilibrăm aceste două forțe, una opusă celeilalte și trăim pașnic între ele.

Forța pozitivă a naturii este una de iubire, dăruire și considerație reciprocă. Înclinația rea, egoul uman, rezidă în noi, dar nu ar trebui să ne ocupăm de ea. Trebuie doar să dezvoltăm o înclinație bună opusă și să ne concentrăm pe atragerea forței pozitive a naturii.

Forța pozitivă a naturii este omniprezentă, în timp ce înclinația rea ​​este în inima noastră, este natura umană. Se află în spatele a tot ceea ce este negativ și distructiv în viața noastră, deoarece folosește întreaga lume în beneficiul său și chiar îi place să-i rănească pe alții. Cu toate acestea, avem și o forță pozitivă în noi. Diferența dintre cele două este că forța rea ​​se dezvăluie involuntar, în timp ce forța pozitivă trebuie să o obținem prin propriile noastre eforturi.

Când atragem forța pozitivă în viața noastră, vom simți atunci că trăim într-o lume bună. Vom ști cum să folosim atât forțele pozitive, cât și cele negative pentru îmbunătățirea lumii. Vom ajunge apoi la o conexiune pozitivă între toți, la o stare de ajutor reciproc, în care totul pare bun și plăcut. Nu vom simți nimic rău de la nimeni în viață și vom vedea că toată lumea devine prietenoasă cu toți ceilalți și, de asemenea, devenim incluși în acea atmosferă prietenoasă.

Ce înseamnă asta la scară globală? Înseamnă că în loc de răul la care asistăm în prezent între oameni și țări, vom descoperi în schimb doar forța pozitivă.

În opoziţie cu riscurile globale pe care le vedem astăzi sunt conexiunea, iubirea, căldura, și reciprocitatea, calități care vor umple lumea dacă atragem forța pozitivă în viața noastră. Vom ajunge atunci într-o stare în care tot ceea ce natura și noi am creat va acționa în beneficiul nostru și în niciun caz nu vom găsi niciun individ anume care să câștige în detrimentul altuia.

Bazat pe videoclipul „Ce oferă Kabbalah lumii?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: