“Ce părere aveți despre cele 150 de împușcături în masă care au avut loc până acum în Statele Unite?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce părere aveți despre cele 150 de împușcături în masă care au avut loc până acum în Statele Unite?

Lipsa de sens și de scop sunt problemele cheie. Din ce în ce mai mulți oameni nu au idee pentru ce trăiesc, iar viața fără sens și scop face viața umană să își piardă din importanță și valoare. Astfel, trăgătorii în masă simt viața umană ca fiind ieftină și lipsită de valoare și, cu cât această lipsă de sens și lipsă de scop se răspândesc în societatea umană de astăzi, cu atât mai mult ies la suprafață trăgătoriii în masă.

Remediul pentru această problemă este pur și simplu educația.

Educația nu înseamnă sistemele educaționale care abundă astăzi, care sunt în mare parte sisteme de dobândire a cunoștințelor. Scopul educației nu ar trebui să fie pur și simplu ocuparea unor locuri de muncă și crearea forței de muncă. Dimpotrivă, educația trebuie să vizeze crearea unor ființe umane fericite, împlinite, încrezătoare și bine conectate. Și acest lucru este posibil dacă aflăm de ce suntem în viață, care este sensul vieții, cine suntem, care este natura noastră, cum funcționează natura și cum ne putem ridica la o dimensiune deasupra vieții și a morții, deasupra iubirii și a urii – să realizăm principii și valori eterne și complete și care ne conduc pe toți către o nouă stare armonioasă, care ne împlinește complet.

Dacă am ști și am simți cu toții cum funcționează natura, atunci am deveni mai atenți față de ceilalți oameni, pentru că am simți clar interdependența noastră.

Când simțim că suntem cu toții părți ale unui singur sistem închis, atunci am fi incapabili să cauzăm vreun rău altora, pentru că am simți cum acest lucru nu rezolvă nimic. Dimpotrivă, am simți că rănirea altora ne distruge.

Prin urmare, ameliorarea numărului viitoarelor împușcături în masă și a tuturor tipurilor de alte violențe și suferințe pe care ni le provocăm reciproc, depinde de educația noastră. Dacă nu reușim să ne îmbunătățim educația pentru a crește ființe umane care știu de ce sunt în viață, cum funcționează natura și cum pot obține o fericire autentică durabilă, atunci ne putem aștepta să ne lovească tot mai multe împușcături în masă și alte tragedii.

Scris/editat de studenţii Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: