“Ce se poate face pentru a opri ceea ce par a fi incidente crescânde ale antisemitismului în Statele Unite?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ce se poate face pentru a opri ceea ce par a fi incidente crescânde ale antisemitismului în Statele Unite?

Modul de a opri antisemitismul în Statele Unite este același cu modul de a opri antisemitismul oriunde în lume: conștientizarea cauzei principale a antisemitismului, pentru a transforma ura în iubire.

Sursele cabaliste le explică pe ambele: atât cauza, cât și soluția pentru antisemitism. Cabaliștii percep procesele de dezvoltare care se desfășoară în lumea noastră și de aceea ei pot avertiza atât oamenii asupra amenințărilor viitoare, cât și pot oferi un remediu pentru a preveni materializarea acestor amenințări.

De exemplu, cabalistul Rav Yehuda Ashlag (Baal HaSulam), cel mai cunoscut cabalist al secolului XX, a încercat să convingă evreii europeni în anii 1930 să părăsească Europa, deoarece a prevăzut dezastrul care urmează. Atât urmând exemplul său, cât și fiind atent la creșterea recentă a antisemitismului la nivel mondial, simt, de asemenea, nevoia de a comunica mesajul despre cauza principală a antisemitismului și soluția pentru aceasta, atât pentru evrei, cât și pentru non-evrei și scriu pe larg și vorbesc pe această temă, cu speranța că cel puțin se poate preveni o viitoare tragedie în masă.

În legătură cu Statele Unite, am ținut prelegeri comunităților evreiești din Statele Unite la diferite intervale de timp în ultimii 20 de ani. În anii 2000, am fost luat în derâdere când am menționat că antisemitismul va deveni o problemă în creștere în America.

În anii 2010, după imensa creștere, exponențială, a antisemitismului, atât în numărul de crime și amenințări antisemite, cât și în sentimentul antisemit, am explicat cum toate semnele arată spre următorul Holocaust ce va apare în America.

La sfârșitul deceniului, după o serie de atacuri antisemite în New York și New Jersey într-o perioadă relativ scurtă de timp, parlamentarii evrei au început să recunoască modul în care un „pogrom cu derulare lentă” are loc la New York.

Până când a avut loc o creștere bruscă a atacurilor antisemite pe o rază relativ apropiată și am văzut din partea poporului evreu un răspuns slab la acest mesaj. Este scris despre noi că suntem un popor cu gâtul rigid, adică că avem o faţă dură care lasă foarte greu să pătrundă o astfel de conștientizare în percepția noastră.

În orice caz, pentru a preveni un viitor scenariu distopic pentru poporul evreu din Statele Unite, precum și din alte părți, mesajul este același pentru toți evreii: trebuie să ne unim conform principiului „iubește-ți prietenul ca pe tine însuți”, pentru a deveni „o lumină pentru națiuni”, adică o conductă care transmite lumii forța unificatoare pozitivă care se află în natură. Dacă mesajul nu va fi acceptat prin educație, explicație și promovare, atunci loviturile și suferințele antisemite vor crește, „înmuindu-ne gâturile rigide” și sporind într-un mod de nedorit capacitatea noastră de a absorbi un astfel de mesaj.

Acesta este starea la care am ajuns în urmă cu aproximativ 3.800 de ani în Babilonul antic, sub îndrumarea lui Avraam, care ne-a adus numele „poporul lui Israel” („Israel” din cuvintele „Yashar Kel”, care înseamnă „direct la Dumnezeu”, Dumnezeu fiind la fel ca Natura, conform Cabalei, adică o forță pozitivă care leagă toate elementele realității). De asemenea, conform aceleiași tendințe unificatoare, am fost numiți mai târziu „evrei”, de la cuvântul „unitate” (cuvântul ebraic pentru „evreu” Yehudi, care provine de la cuvântul „unit” [yihudi] [Yaarot Devash, Partea 2, Drush nr. 2]).

Astăzi, atingem noi proporții globale de antisemitism, pe care lumea nu le-a văzut niciodată, deoarece lumea de astăzi este mai integrată ca niciodată la nivel global. Datorită antisemitismului care apare ca un fenomen natural în non-evrei, spre o așteptare subconștientă ca evreii să fie pionieri într-un proces către o conexiune umană mai pozitivă, atunci ne putem aștepta la un viitor în care toți ceilalți vor fi antisemiti, mai puţin doar câțiva evrei.

Prin urmare, noi, evreii, în primul rând, trebuie să arătăm tuturor că unitatea deasupra diviziunilor ostile în creștere din societate nu este doar o posibilitate, ci există o metodă de conectare care să ne ghideze fiecare pas de drum. Implementând o astfel de metodă pe noi, înșine, trimitem în schimb unde unificatoare pozitive în toată conștiința umanității și invităm în schimb o atitudine opusă faţă de noi, contrar antisemitismului. Cu alte cuvinte, fiind martori la creșterea conexiunii pozitive și apoi a fericirii, sprijinului și încrederii în societate, în general, atitudinea generală față de un popor evreu unificat ar deveni favorabilă și încurajatoare.

Cu toate acestea, dacă poporul evreu va continua să respingă, să ignore sau să rămână în afara mesajului de necesitate de a se uni, atunci, în loc să vedem forma unității în masă a societății, ne putem aștepta ca unitatea să se formeze din ce în ce mai mult în limitele societății, adică în calitatea de nazist și unitate fascistă. O astfel de unitate este periculoasă, întrucât este construită pe unirea în jurul urii celuilalt și devine infrastructura care poate duce la manifestarea unor evenimente oribile, așa cum este exemplificat de Holocaust.

Prin urmare, sper că evreii în general și în special evreii americani, vor începe să observe că mingea este în curtea noastră și că trebuie să jucăm bine jocul: să acordăm prioritate unității noastre, pentru a răspândi unitatea mai departe. Dacă facem acest lucru, vom experimenta o stare generală mai bună în America și în întreaga lume. Cu toate acestea, dacă nu reușim să realizăm ce spune Ȋnţelepciunea Cabalei cu privire la această problemă presantă, atunci starea va deveni mult mai rea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: