Cea mai înaltă realizare este întotdeauna individuală

528.01Întrebare: Va fi simțită cea mai înaltă conștiință la un anumit individ?

Răspuns: Cea mai înaltă conștiință este simțită doar de un anumit individ. Există, de asemenea, o conștiință superioară a grupului și, eventual, una globală, dar, în principiu, este percepută întotdeauna de către fiecare în mod individual. Chiar dacă este una de grup, o percep totuși în mine. Și cum percepem în lumea noastră? De asemenea, numai în mine.

Întrebare: Studiem că atunci când membrii unui grup cabalist se unesc și se interconectează reciproc, se naște esența de ordin superior. Nu este clar, o celulă are și conștiință, dar această conștiință nu coincide cu conștiința mea ca urmare a interconectării celulelor. Cum se întâmplă?

Răspuns: Nu, realizarea este întotdeauna individuală. Chiar dacă mă unesc cu ceilalți și creăm între noi un nou organ de simț general, care include toate caracteristicile noastre individuale, îl simt în continuare în forma mea individuală. Totul depinde de calitățile mele originale.

Întrebare: În percepția mea, ridicându-mă la niveluri superioare, devin, parcă, o celulă a acestei ființe înalte, care este Adam – Omul. Nu este percepția mea individuală și rezultatul celei combinate același lucru? Cum simte această ființă realitatea și cum o simt eu?

Răspuns: Aici există posibilitatea unei percepții de grup. Așa cum, să spunem, mă uit printr-un telescop, dar în același timp percep, acesta sunt eu și nu alții. Deși sunt conectat la fel cu ceilalți, această percepție reciprocă, chiar dacă este reciprocă, este percepută în mine. Nu fug de mine nicăieri, nu mă dizolv și nu dispar.

Deși folosim astfel de expresii ca „mă anulez”, nu este altceva decât o metaforă. La urma urmei, chiar și în această anulare, mă simt în continuare. Și unde mai pot să mă simt? În dorința mea. Nu contează prin ce transformare trece, eu sunt la fel în ea.

Comentariu: Dar tu spui să simt prin grupul zece, să mă gândesc la grupul zece.

Răspunsul meu: Aceasta este de asemenea dorința mea. Când mă unesc cu grupul de zece, reprezintă dorința mea. Și fiecare dintre prietenii conectați la grupul de zece va simți aceeași incluziune , iar această incluziune va fi individuală pentru fiecare dintre ei. Și, deși fiecare dintre noi îi vom simți pe ceilalți ca parte a noastră, în cele din urmă, îl voi simți prin mine.

Includerea fiecăruia vine din rădăcina sufletului său și va fi individuală. Aici, nu putem fi egali. Așa cum să spunem, amândoi bem apă acum, dar ceea ce simțim tu și cu mine este imposibil de comparat.

Întrebare: Adică nu există o amestecare absolută așa cum mi-am imaginat înainte?

Răspuns: Nu. Dimpotrivă, datorită incapacității noastre de a ne uni pe deplin unul cu celălalt, dar suntem conectați ca și cum ar fi niște poduri deasupra noastră – egoismul este dedesubt, iar deasupra acestuia există un pod – avem o impresie mult mai mare, înmulțită cu fiecare depășire a egoismului.

Altfel, ne-am dizolva unul în celălalt și am reprezenta un întreg comun, nivelând toată natura, toată creația.

Aici, multiplicarea percepției noastre are loc, așa cum se spune în Cabala, de 620 de ori. Dar, în general, este ceva infinit. Prin urmare, percepția colectivă este un lucru, iar cea individuală este altceva.

KabTV „Întâlnirile cu Cabala”, 29.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: