Cel mai gustos Creator!

Intrebarea „pentru ce traiesc” este inceputul dorintei de a-l desoperi pe Creator. Vreau sa stiu cine m-a facut, unde imi sunt radacinile, si Cine ma conduce. Cine a creat toate acestea si de ce m-a creat „amestecat” cu lumea asta mare? Ce doreste de la mine in fiecare moment, nedandu-mi nici un moment de liniste si impingandu-ma inspre ceva necunoscut?

Cand intrebarile vin la mine, imi otravesc intreaga viata si nu mai pot trai fara sa il descoper pe Creator. In acest fel sunt structurat si creat Lumina care si-a pus amprenta pe mine si toate dorintele mele.

Toate dorintele mele sunt ca si un aspect, Lumina isi intoarce amprenta si pana cand atrag Lumina si ma implinesc singur cu ea, nu voi avea stare, pana cand viata asta va parea mai rea decat moartea. Voi fi gata sa fac totul pentru un singur strop din aceasta implinire.

De aceea scopul meu este sa clarific cum sa il descoper pe Creator, Lumina, si forma cu care ma pot implini eu. Intr-adevar, nu este un scop simplu, de aceea intelepciunea Cabalei este numita „Hochmat HaKabbalah (intelepciunea receptiei).”

Nu este ca si in lumea noastra unde trebuie doar sa deschid gura ca sa imi astampar setea. O dorinta spirituala nu se stinge direct. Mai mult, trebuie clarificat chiar de la inceput deoarece Creatorul nu mi-a dat o dorinta de-a gata, potrivita Luminii. El vrea ca eu sa verific ce doresc, ce este Lumina, si sa realizez ca este cea mai mare dintre toate implinirile. El vrea ca eu sa incerc toate dorintele si toate implinirile, sa ma verific singur si apoi sa spun „Nu, vreau numai asta”!

Creatorul este extrem de gelos si greu de multumit. El vrea ca eu sa il iubesc doar pe El si nimic altceva si verifica asta descoperind in mine fiecare lucru posibil. Se presupune ca ar trebui sa raspund, „Nu, Tu esti cea mai mare dintre toate implinirile, dintre toate placerile! Esti cel mai gustos!” Este scris „Gusta si vezi ca Creatorul este bun” pentru ca aceasta forma de implinire se numeste a gusta.

Din Lectia 7, Congresul Mondial de Kabbalah 2010, 11/11/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: