Celebrează sărbătoarea privind la viitor

Ar trebui să rămâi tot timpul pe linia de mijloc, în loc să sari de la o extremă la alta, de la exaltare şi euforie la cea mai mare groază şi criticism. Asta nu este abordarea corectă. Pot să rămân în bucurie în timpul unei căderi mari şi calm în timpul unei urcări puternice, deoarece continui să mă ţin de scop.

Starea mea spirit este determinată în măsura în care stările mele sunt direcţionate spre scop. Aşadar, nu pot fi schimbări puternice ale stărilor de spirit, dacă totul este conectat şi duce spre un singur scop. Apoi, eu sunt în siguranţă faţă de schimbărie de stare de spirit acute, precum un copil care, fie râde, fie plânge, însă eu verific constant stările mele, adică dacă servesc sau nu scopului.

Dacă ne ţinem de scop, atunci, în timpul unor vremuri bune sau dure, nu vom ceda faţă de stările de spirit de moment, ci ne-am simţi cam la acelaşi nivel.

În onoarea celebrării celor 70 de ani ai Israelului, ne-am amintit foarte multe din marea noastră istorie. Însă, eu aş fi sărbătorit această sărbătoare în mod diferit, adică nu scufundându-mă în trecut, ci evidenţiind viitorul și arătând că Statul Israelului este un simbol al unui nou început pentru toată umanitatea, adică unitatea în jurul ideii dobândirii Creatorului, care se referă la absolut toată lumea în acelaşi mod.

Exact pentru aceasta s-a întors poporul Israel pe pământul lui. Sărbătorim faptul că noi şi întreaga umanitate am primit oportunitatea unui nou început, a unei noi naşteri. Asta este ceea ce vrem să ne arătăm nouă înşine şi lumii; aceasta este adevărata sărbătoare și nu suferinţa pe care am îndurat-o în trecut.

Trebuie să facem publicitate, dar nu trecutului nostru, ci viitorului nostru, care aparţine întregii lumi. Israel este o ţară specială și nu ca oricare alta. Aşa că, nu ar trebui să ne mândrim prea mult cu realizările noastre materiale din tehnologie şi agricultură. Principalul lucru care ne aduce bucurie este abilitatea de a garanta umanităţii un viitor fericit. Aceasta ar fi o sărbătoare adevărată şi o urcare în spirit!

Ştiinţa Cabalei este o ştiinţă cu mii de ani istorici. Însă principalul lucru este acela că garantează lumii un viitor bun.

Din prima parte a lecţiei zilnice de Cabala 4/20/18, Lecţie pe subiectul „Descoperim forţa Creatorului în grupul de zece” (Pregătire pentru Congresul „Toţi că unu” din New Jersey 2018)

1 Minutul 1:45

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed