Cerem non-stop

943Nu știm cum are loc progresul nostru spiritual, deoarece Creatorul controlează acest proces. Trebuie doar să încercăm să participăm la el cu toată puterea noastră și să cerem să avansăm corespunzător, să ne apropiem mai mult între noi și să fim mai aproape de Creator, să ne construim Kli-ul spiritual, să ne conectăm tot mai strâns într-o singură rețea pentru ne prezenta Creatorului ca un singur suflet.

Despre această muncă se spune: „Fiecare își ajută prietenul” pentru a ne readuce la conexiunea care exista în sistemul lui Adam HaRishon. Dar ne întoarcem la această conexiune cu egoism adăugat, care este insuflat tuturor și, prin urmare, este nevoie de o muncă mai dificilă pentru a depăși rezistența enormă, greutatea, respingerea reciprocă și ura.

Dar toate acestea ne sunt date de sus, pentru a include această respingere reciprocă în conexiunea noastră și pentru a construi legături deasupra tuturor rezistențelor. Așa înțelegem din ce în ce mai mult sistemul lui Adam HaRishon în care ne aflăm.

Sistemul începe să se deschidă către noi de 620 de ori mai mult decât la început. „620” este un număr simbolic, nu unul exact, deoarece este de fapt o revelație de miliarde de ori mai mare decât ceea ce se simțea în sistemul lui Adam HaRishon înainte de spargere.

Așa ne construim noi înșine, dar toate acestea se datorează faptului că cerem în permanență să fim întorși la același sistem, la aceeași conexiune, împreună cu toate obstacolele pe care le avem acum. Nu cerem ca aceste obstacole să fie înlăturate, dar vrem să fim conectați împreună cu toate obstacolele pe care le-am descoperit. Acesta este motivul pentru care se spune „iubirea va acoperi toate păcatele”.

Păcatele sunt necesare sau nu va exista o conexiune adevărată (în forma corectă) între noi pentru care este nevoie de ajutor reciproc și o astfel de putere de conexiune pe care numai Creatorul o poate furniza. În caz contrar, nu avem nevoie de conexiune.

Principalul lucru este să privim întotdeauna cu nerăbdare și să ne străduim să ajungem la unitate, astfel încât să existe o conexiunea între noi mai presus de toate păcatele și problemele. Și este posibil doar dacă ne unim între noi pentru că Creatorul este între noi și umple toate golurile.

Contradicțiile dintre noi cresc din ce în ce mai mult, devin mai puternice și mai insurmontabile și ne conduc la ură, neglijare sau cel puțin indiferență unul față de celălalt. Dar tocmai așa ar trebui să fie, întrucât puterea conexiunii, Creatorul, este dezvăluită peste o astfel de depășire.

Prin urmare, trebuie să existe o cerere continuă către Creator de a ne conecta, ca un copil care se plânge, care își asediază părinții cu cereri fără să se oprească până când nu obține ceea ce dorește. Ar trebui să facem același lucru și noi, cu Creatorul. Adevărata dorință pe care o prezentăm Creatorului trebuie să funcționeze constant, fără întrerupere, iar atunci Creatorul ne va ajuta și ne va răspunde.

Și așa este în fiecare etapă, în fiecare stare. Desigur, Creatorul nu are nevoie de rugăciunile noastre; avem nevoie de ele pentru a crește o dorință mare, puternică, constantă, din ce în ce mai substanțială, care crește atât în ​​cantitate, cât și în calitate.

Și când măsura dată se revarsă în acel stadiu, vom fi recompensați cu trecerea la următoarea stare, mai avansată.

Din prima parte a lecției zilnice de Cabala 11.06.2021, „Fiecare zi va fi nouă în ochii tăi”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: