“Cine este un adevărat erou?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: “Cine este un adevărat erou?

Eroii sunt cei care, în timp ce sunt cufundați în natura lor egoistă egocentrică, construiesc din ei înșiși o altă persoană, una care este egală cu forța altruistă a naturii.

Imaginează-ți că te afli într-un spațiu închis și întunecat, ca un vierme în interiorul unui măr putred.

Începi să ieși încet din el.

Te uiți afară și vezi o lume nouă minunată, plină de iubire și grijă, oameni bucurându-se fericiți de viața lor împreună.

Apoi ieși din tine însuți din întunericul în care te-ai aflat anterior și intri într-un spațiu complet diferit, cu o lumină strălucitoare a soarelui și un cer albastru,.

După ce ieși din întuneric, trebuie să-l procesezi, anume că respectarea dictaturii dorințelor tale egoiste te conduce către întuneric, deoarece ego-ul însuși stinge plăcerea într-o direcție proprie.

Este chiar realizabilă această transformare?

Da, este – construindu-te pe tine din ego-ul tau, asemănător cu forţa altruistă a naturii.

Studiezi legile naturii.

Îţi crești cererea ca ele să se dezvăluie în forma lor pură, altruistă, să îţi dea un exemplu ca un adult pentru un copil.

Apoi îți depășești egoul cât mai mult posibil.

Îți folosești ego-ul nu pentru tine, ci pentru a te asemăna și a ajunge la echilibru cu legile altruiste ale naturii.

Ce înseamnă să semeni cu legile altruiste ale naturii?

Înseamnă că dezvolți iubirea pentru toți oamenii.

Înveți apoi treptat legile naturii, puțin câte puțin, devenind din ce în ce mai asemănător cu natura.

Ca rezultat, ajungi să vezi că ego-ul tău – această masă de dorință de a te bucura, care este întreaga ta natură – există pentru a inversa intenția asupra ei. Procedând astfel câștigi calitatea altruistă deplină — iubire și dăruire — pentru toată lumea, la fel ca forța altruistă a naturii.

Atingeți apoi echilibrul cu natura: este o nouă stare, experimentând o forță specială a unei mari conexiuni, de iubire și dăruire cu ceilalți și cu natura, opusul modului în care ne folosim în prezent dorința de a ne bucura (egoist, în detrimentul celorlalți și al naturii) .

Bazat pe emisiunea KabTV „Am primit un apel. Cine este adevăratul erou?” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 28 ianuarie 2012. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: