Cine este vinovat pentru distrugerea Templului?

 9 Av simbolizează distrugerea Templului, care a avut loc din cauza urii nefondate din poporul Israel. Și vedem că de-a lungul istoriei au existat și există unele grupuri din poporul evreu care se află în război unul cu altul. Aceasta este aceeași ură.

Evreii sunt oamenii pe care Avraam i-a adunat în Babilonul antic, când exista ură între oameni. A învățat că există un singur remediu împotriva urii: Să se ridice la iubire mai presus de orice ură care se ridica spre ceruri, ca turnul Babel.

Unii dintre locuitorii Babilonului l-au urmat pe Avraam și i-a dus din Babilon în Canaan, în țara lui Israel. Restul au rămas în Babilon.

Avraam a învățat pe discipolii săi să trăiască după legea iubirii aproapelui ca pe sine însuși. Această regulă principală „iubirea va acoperi toate crimele” i-a separat de toate celelalte popoare ale lumii care au rămas în Babilon iar apoi s-au împrăștiat pe tot Pământul.

Iar cei care l-au urmat pe Avraam au fost reprezentanți ai tuturor națiunilor, dar au putut să se unească și să devină poporul lui Israel, ceea ce înseamnă „direct la Creator” (Yashar-Kel), adică drept la unitate, să iubească aproapele. S-au străduit să se apropie și să devină frați și, într-o oarecare măsură, au reușit.

Au trebuit să treacă prin exilul egiptean, prin multe încercări în drumul lor, dar doar i-a întărit. S-au apropiat și au devenit cu adevărat un singur popor; s-au numit ei înșiși Israel („direct la Creator”) ca semn că se străduiau pentru o singură putere – puterea iubirii.

Însă egoismul nu se calmează, se trezește din nou și derutează o persoană, așa că în timp, în poporul Israel au început să se formeze diverse grupuri care s-au opus metodei lui Avraam. Au vrut să trăiască sub capitalism, astfel încât fiecare să facă ceea ce-și dorea în loc să trăiască ca o singură comunitate. Au început adevărate războaie și lupte între ei.

De-a lungul istoriei, poporul lui Israel a fost în război între ei înșiși și motivul este întotdeauna același: „pentru” sau „împotriva” unificării. Aceasta a fost situația când primul Templu și cel de-al doilea Templu au fost distruse. Toate aceste prăbușiri au avut loc doar pentru că unele grupuri au cerut unirea și acoperirea tuturor crimelor cu iubire, în timp ce altele au fost împotrivă și nu erau de acord.

Aceasta continuă până în prezent. De aceea, poporul lui Israel a fost supus exilului, multor suferințe și antipatiilor tuturor popoarelor lumii. La urma urmei, și alte popoare au ieșit din Babilonul antic, numai că au uitat de asta.

Astăzi, atât evreii, cât și națiunile lumii sunt împrăștiați pe întreg Pământul și nimeni nu știe ce este iubirea pentru aproapele său. De atunci, egoismul a crescut teribil în evrei și în națiunile lumii. Este necesar să trezim cauza principală în toate pentru a afla ce se întâmplă cu lumea, de ce națiunile lumii încă mai au nemulțumiri împotriva poporului israelian și care este misiunea poporului lui Israel. Acest lucru trebuie explicat tuturor.

Istoricii atribuie distrugerea primului Templu regelui babilonian Nebucadnețar și celui de-al doilea Templu împăratului roman Titus. Cu toate acestea, evreii cred că distrugerea a fost cauzată de conflicte în interiorul poporului Israel. Și, într-adevăr, motivul pentru tot a fost ura și dezbinarea nefondată. Prin rezistența noastră la unificare, am provocat distrugerea primului și a celui de-al doilea Templu.

Toate nenorocirile noastre sunt cauzate de faptul că nu ne înțelegem unul cu celălalt și nu putem realiza unitatea în poporul Israel.

Din exterior, pare că trupele imperiale și dușmanii sunt de vină pentru distrugere, dar de fapt, noi înșine, prin prezența sau absența conexiunii dintre noi, setăm aceste imperii pentru sau împotriva existenței noastre și vedem rezultatul natural. O forță externă străină doar execută sentința, dar noi înșine activăm aceste forțe în cadrul propriului nostru popor. Deci nu avem pe cine condamna pentru soarta noastră amară, decât pe noi înșine.

Și astăzi se întâmplă același lucru: Persia (Iranul de astăzi) și alte țări arabe sunt împotriva noastră și totul pentru că nu există o conexiune adecvată între noi, iar acest lucru creează o lume de diviziune și ură între toți.

Este posibil ca și alte națiuni să aibă o dușmănie internă, dar nu există o astfel de ură așa cum există în poporul lui Israel, pentru că urâm evreii din noi înșine. Evreul interior este dorința care ne impune să ne unim deasupra egoismului nostru și să arătăm lumii că este posibil să trăim în pace, liniște și unitate, iar aceasta va fi corectarea întregii lumi.

Asta spune evreul din noi, dar nu vrem să-l ascultăm. Doar Cabaliștii care studiază știința Cabalei, în care este scris clar negru pe alb de mii de ani, știu că Tora se bazează pe marea sa regulă: iubirea de aproape ca de el însuși. Dar nimeni nu vrea să-i asculte.

La urma urmei, unificarea sună foarte frumos în cuvinte, dar imediat ce oamenii încearcă să o pună în aplicare, devin convinși că este pur și simplu imposibil și că necesită toată atenția unei persoane și toată viața. Iar oamenii nu sunt pregătiți pentru acest lucru. Aceasta necesită fie o educație specială integrală, fie o suferință foarte mare, ceea ce îi va face pe oameni să renunțe la egoismul lor și să se apropie unul de celălalt.

Pentru mai multe despre acest subiect, citiți cărțile mele Like a Bundle of Reeds: why unity and mutual guarantee are today’s call of the hour, și The Jewish Choice: Unity or Anti-Semitism, Historical facts on anti-Semitism as a reflection of Jewish social discord

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed