Cine sunt judecătorii?

Tora, Deutoronomul, Devarim, 12:18: Vei numi judecători și ofițeri în toate orașele tale pe care Domnul, Dumnezeul tău ți le-a dat, conform triburilor tale și ei vor judeca oamenii cu o judecată dreaptă.

Cine sunt judecătorii? Asta e principala problemă. Judecatorii sunt aceia care sunt deasupra omului și pe care omul îi numește el însuși ca să-l poată restricționa, să-i arate calea și să-l conducă mai departe către “toate porțile”, în toate mișcările sale din lumea externă, la internalitatea omului și din internalitatea omului la lumea externă.

În dorințele, deciziile și acțiunile noastre, chiar și în gânduri, ar trebui să stabilim diferite sisteme de verificare, analiză și sinteză pentru ceea ce suntem gata să facem. Adică ar trebui să creem sisteme de control și analiză în noi pentru a activa sistemul executiv. Asta înseamnă că tot ceea ce există astăzi în ”țară” (extern), ar trebui să fie în noi (intern).

Porțile sunt filtrele prin care acționăm, ele permițându-ne sau interzicându-ne să stabilim contactul cu lumea din afara și chiar cu noi înșine. Însă, cu noi înșine, este deja oarecum un sistem diferit, care este aranjat diferit. De aceea, filtrele, pentru marea majoritate a oamenilor, sunt legate de interacțiunea cu lumea lor externă.

Daca omul își dorește să se îmbunătățească, corecteze, nu o poate face fără asta.

Din emisiunea de pe KabTV’s “Secretele Cartii Eterne” 9/21/2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: