Condiționalitatea conștiinței

234Întrebare: Cum putem verifica cât de adecvată este percepția noastră asupra realității?

Răspuns: Ceea ce decide conștiința noastră, acceptăm ca adevăr și acționăm în consecință. Dar, în același timp, ne închidem. Din păcate, s-ar putea să nu existe altă cale de ieșire. În lumea noastră reală, nu putem face nimic.

Problema este că ne învârtim în acea dimensiune, în acea paradigmă, în acea relație cu lumea din jurul nostru care provin din instrumentele de cunoaștere pe care le-am primit de la naștere.

Dacă am fi puțin diferiți, ne-am imagina că lumea va fi diferită, la fel ca albinele, șerpii și alți reprezentanți ai lumii animale. Ei văd lumea destul de diferit de noi: fie sub formă de pete de culoare, fie de gust, fie de căldură etc. Adică, conștiința și decodarea ei de către creierul nostru sunt condiționate.

Trăim într-o lume foarte limitată, condiționată, care ne este descrisă în organele noastre senzoriale corporale. Nu știm ce se întâmplă în afara noastră, deoarece simțurile noastre sunt blocate în interior. Dar cum putem ieși din senzațiile noastre subiective ale lumii și cumva să ne imaginăm că lumea nu este modelată de simțurile noastre, ci există cu adevărat?

Ce există în mod obiectiv? Există ceva sau nu? Aceasta este poate cea mai importantă întrebare. Și dacă există o forță obiectivă în afara noastră, ce legătură are aceasta cu noi? Cum ne controlează? Cum ne organizează? Există o conștiință superioară? Aceste întrebări sunt foarte interesante pentru mine personal.

KabTV  Împreună despre principalul lucru”, 02.09.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: