Conform dorinței originare

Înțelepciunea Cabala este dezvăluită omenirii treptat. Primul cabalist care a atins-o a fost Adam, un cabalist care a trăit acum 5.579 de ani. Dar a fost dezvăluită mai explicit prin Avraam, în urmă cu aproximativ 3.600 de ani.

Astăzi, înțelepciunea Cabala trece printr-o fază foarte interesantă, de a deveni familiară umanității.

În trecut, aceasta era cunoscută doar de câțiva cabaliști care erau izolați și în afara restului societății, dar astăzi începe să se răspândească treptat în întreaga lume. Acesta este motivul pentru care participăm și suntem martorii unui fenomen unic, în care esența lumii în care trăim, cauza și efectul existenței noastre și planul evoluției umane sunt dezvăluite treptat umanității.

Oamenii sunt împărțiți în cinci niveluri (la fel ca dorința generală de a primi) în funcție de nivelul lor de dezvoltare și de nivelul de participare a lor în viață.

Există oameni care nu sunt preocupați de nimic altceva decât de ei înșiși. Există cei cărora le pasă de familia lor, de societatea în care trăiesc, etc. Există cei, la nivelul următor, care sunt preocupați de Pământ, de planete și de spațiu. În același timp, ei nu sunt interesați să străpungă cadrul acestei lumi. Sunt cei care vor să dezvăluie și să știe ce s-a întâmplat în trecut și ce se va întâmpla în viitor.

Cu toate acestea, există oameni care sunt interesați de sistemul general al creației, măsura în care participăm la el și măsura în care creația iese din sine, de unde provine, ce se întâmplă cu ea și cum. Aceștia aspiră să înțeleagă imaginea generală a cooperării reciproce între toate părțile creației.

Ei găsesc că cel mai important este principiul conexiunii globale și integrale a naturii.

Vor să știe cum este conectat totul, de ce, în ce scop și cum o componentă răspunde și gestionează alta și influenţează toate celelalte părți. Au o dorință atât de mare încât vor să cunoască și să atingă sistemul general, schema generală, structura generală, a tot ceea ce există, nu numai în lumea noastră, ci și dincolo de această lume, și nu pot găsi pace în viaţa obișnuită.

Încercând să semene cu alții, încearcă să se angajeze în tot felul de probleme fizice, dar acest lucru nu durează mult. Prima șansă când soarta le oferă o oportunitate, ei zboară imediat altundeva, ceea ce înseamnă că nu se pot angaja în probleme zilnice.

Ei sunt mai preocupați de probleme care nu sunt nici măcar la scară cosmică, ci mai presus de aceasta (adică probleme pe care le încorporează cuvântul „totul”). Nu este spațiu, nu lumea noastră, ci ceva întreg. Acești oameni care nu se mulțumesc cu o idee generală – li se pare tulburătoare și îi roade din interior – ajung la înțelepciunea Cabala.

Această întrebare nu-şi atinge neapărat nivelul maxim în fiecare dintre ei, dar este totuși puțin mai înaltă decât lumea noastră. Există întrebări de ordin inferior, când oamenii sunt interesați să știe ce determină lucruri precum sănătatea lor și soarta lor. Le place misticismul sau încep să practice medicina populară etc.

Astfel, începem să ne învârtim în jurul înțelepciunii Cabala de jos, de la cel mai jos nivel animalic, până la cel mai înalt nivel, în care o persoană simte nevoia să simtă și să atingă întreaga creație, întregul sistem și conducerea lui.

Există diferite îmbunătățiri ale dorințelor și, prin urmare, mulți ajung la înțelepciunea Cabala, dar odată ce au auzit că este vorba despre cele mai înalte niveluri, înțeleg că nu este pentru ei, deoarece sunt mai interesați de implementarea fizică atât a omenirii, cât și a înțelepciunii Cabala. Ei acumulează unele cunoștințe și trec la nivelul acestora.

Așa trebuie să fie. Acesta este motivul pentru care nu forțăm niciodată pe nimeni să rămână, pe cei care vin sau pe cei care pleacă, deoarece este treaba lor personală. Fiecare ar trebui să-și găsească echilibrul în acest sistem, pe toate nivelurile de realizare a creației și în funcție de cererea sufletului, adică dorința interioară personală, originară.

Așa existăm.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei” 2/5/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: