Consimțământul Faraonului

Pentru ca poporul lui Israel să părăsească Egiptul, este necesar consimțământul Faraonului. El trebuie să știe și să înțeleagă motivul acestei necesități. Atunci, Faraonul deschide ușa în fața lor și o închide după ei, imediat ce au ieșit.

Ce înseamnă asta? Înseamnă că fără răspândirea Înțelepciunii Cabala printre neamurile lumii, poporul lui Israel nu va fi capabil să se corecteze. Nu numai că nu vom fi capabili să implementăm corectarea în neamurile lumii, dar nici noi nu vom primi de Sus metodologia corectă, în formă completă, decât dacă ne întoarcem mai întâi către neamurile lumii, absorbim dorințele lor și le ridicăm către Creator.

Noi trebuie să acționăm în mediul neamurilor lumii și asta ne va ajuta să ne unim mai mult, să devenim incluși în Creator și să transmitem Lumina. Acesta este un sistem închis. Desigur că asta se întâmplă în faze, dar eu cred că noi am ajuns deja la faza în care neamurile lumii vor adopta această metodă care s-a deschis cu toată puterea.

După cum cresc valurile de antisemitism, este clar că neamurile lumii au nevoie de o metodă de corectare. De vreme ce Creatorul este cel care ridică aceste valuri, înseamnă că, în acest fel, prin neamurile lumii, El se întoarce către poporul lui Israel și vrea să-l trezească la acțiune. Dacă noi nu reacționăm la chemările Lui, așa cum nu am reacționat în urmă cu optzeci de ani în Germania nazistă, atunci se va produce o catastrofă. Totul din cauză că nu vrem să observăm apelul făcut de Creator către noi!

Din partea întâi a Lecției zilnice de Cabala din 7/02/ 2018 – Topic: „Ziua Națională de Unitate a Israelului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed