Conștiința în nivelurile inferioare ale materiei

707Întrebare: Ați spus că sentimentul câmpului informațional din noi poate fi numit conștiință. Care sunt conștiința nivelurilor inferioare ale materiei: neînsuflețite, vegetative și animate?

Răspuns: Aceste niveluri percep câmpul informațional înconjurător chiar mai mult decât noi. Fiind o parte a acestui câmp, nu îl deranjează cu natura lor sau cu distorsiunile lor. Prin urmare, spunem că trăiesc instinctiv.

Toți membrii naturii neînsuflețite, vegetative și animate includ câmpuri care îi dirijează și controlează. Astfel, din partea obiectului, nu există participare la conducerea superioară, pur și simplu se conformează instinctiv cu ceea ce dictează.

La fel ca și copiii mici care sunt la început ca niște animale, dar când cresc, apare în ei ceva numit egoism, adică o intenție conștientă de a-și folosi calitățile în beneficiul lor și, de preferință, în detrimentul altora.

Nu puteți face nimic în acest sens. Apare în mod intenționat în om, astfel încât noi, ridicându-ne în mod independent deasupra calității noastre egoiste, devenim cel puțin egali cu El și, în acest sens, vom ajunge la nivelul Creatorului. Faptul este că calitatea egoistă este un plus la natura noastră animală, care vine din partea opusă a Creatorului și trebuie să o tratăm cu respect.

KabTV „Întâlnirile cu Cabala”, 22.03.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed