Construirea podurilor în conexiunea dintre noi

Principala întrebare care ar trebui să ne tulbure este cum să refacem și să reconstruim vasul general al sufletului care a fost spulberat de egoismul care a intrat în el. Așa cum apa curge dintr-o zonă muntoasă și umple văile dintre munți, egoismul care a fost dezvăluit a umplut golurile în conexiunea dintre noi și a început să ne împartă și să ne îndepărteze unul de celălalt. De atunci, a apărut problema modului în care putem construi poduri deasupra egoismului nostru.

Egoismul nu va dispărea. Este imposibil să lupți împotriva acestuia și nu este nevoie să o faci. Este o forță care a fost creată de Creator și care ne guvernează. Este imposibil să faci ceva cu el, să-l ștergi sau să-l distrugi în vreun fel. Singurul lucru pe care îl putem face este să îl echilibrăm.

Datorită faptului că egoismul ne desparte, vom începe să urcăm din ce în ce mai mult deasupra lui și să construim poduri mari care să ne permită să conectăm „văile” care ne separă, astfel încât apa, marea, oceanul, va rămâne dedesubt și vom putea construi un al doilea etaj.

Când vom construi aceste poduri deasupra apei pentru a ne conecta între noi, vom simți o integrare complet nouă unul în celălalt. Va trebui să luăm în considerare egoismul nostru, pentru că, pe de o parte, nu vom putea construi aceste poduri fără el, iar pe de altă parte, trebuie să ridicăm conexiunea dintre noi la nivelul următor.

Acesta este un nivel foarte interesant. Suntem cu toții diferiți și opuși unul față de celălalt. Nu ne înțelegem reciproc și nu putem să ne punem de acord și să ne unim între noi, atât de mult încât ne îndepărtăm și mai mult unul de celălalt și să devenim din ce în ce mai străini.

Vedeți cum tinerii de astăzi nu se mai pot conecta pentru a se căsători, pentru a crește copii împreună și pentru a menține o casă. În consecință, fundațiile multor instituții din lume sunt distruse: sate, tradiții, orice ar fi, se dezintegrează și se prăbușesc.

Egoismul crește continuu iar distanțele dintre noi sunt umplute cu tot mai multă apă și ne aduc într-o stare în care nu mai putem exista în această lume, mai ales astăzi.

Nu mai există o lume integrală globală în care toți sunt conectați între ei într-o oarecare măsură, cel puțin prin forțe egoiste. Secolul al XX-lea a fost caracterizat de unitatea dintre oameni pentru a ajunge la câștiguri reciproce în domeniul bancar, comerț, politică și relații internaționale. Dar această eră a trecut și starea de înstrăinare este din nou aici.

Acesta este motivul pentru care trebuie să învățăm să construim podurile potrivite între noi deasupra stărilor anterioare, deasupra diviziunii pe care o simțim astăzi, așa cum se spune: „iubirea va acoperi toate crimele”, ceea ce înseamnă intențiile împotriva celorlalți și, prin urmare, ar trebui să construim poduri de iubire.

Va trebui să realizăm și să înțelegem cum putem face asta. Ce fel de conexiuni pot exista între noi dacă fiecare se ține de propriile opinii? Dacă fiecare își poate schimba punctul de vedere cu cel al altuia, ce se va întâmpla atunci? Va apărea un dictator și toată lumea va începe să-l asculte? Acest lucru nu se poate întâmpla.

În ansamblu, corectarea lumii înseamnă luarea în considerare a tuturor diferențelor și atributelor pe care fiecare le are în vedere, astfel încât să ne putem uni în mod corect. Dar cum este posibil acest lucru dacă fiecare dintre noi are o viziune diferită? Mai mult, cu cât suntem mai dezvoltați, cu atât este mai mare polarizarea dintre diferitele noastre puncte de vedere, dorințe, înțelegere și concepte.

Înțelepciunea Cabala, pe de altă parte, ne cheamă să ne conectăm deasupra atributelor, înțelegerii și conceptelor noastre. Cum este posibil ca două persoane să își îndeplinească nevoile, obiectivele și să funcționeze în înțelegere reciprocă? Aceasta este o problemă.

Nu putem face nimic în această privință. Nu putem înțelege lumea care funcționează pe două dimensiuni total opuse în același timp.

La nivelul inferior, fiecare dintre noi se află în el însuși și înțelegem că putem intra în contact unii cu alții numai deasupra a ceva îndepărtat și extern, precum diferite țări care mențin o relație de „tu ești pentru mine și eu sunt pentru tine”, și nimic mai mult decât atât. Dar planul creației ne împinge înainte spre o conexiune absolută.

Aici ne aflăm într-un contrast din ce în ce mai mare cu Creatorul care vrea să ne conecteze cu orice preț și astfel ne împinge unul către celălalt într-un mod egoist. Dar cu cât ne apropiem mai mult unul de celălalt, cu atât ne simțim mai mult ca niște dușmani declarați și că nu ne putem apropia. Aceasta înseamnă că Creatorul invocă constant și convoacă războaie, conflicte, competitivitate, rivalitate etc. între noi.

Vedem că nici în copilărie și în tinerețe, precum și ca adulți și la bătrânețe, nu putem ajunge la un acord pe niciun nivel. Egoismul crește și devenim din ce în ce mai opusi unul față de celălalt. Chiar și națiunile lumii simt astăzi această înstrăinare și se dispersează în toate direcțiile.

O persoană nu simte că trebuie să trăiască printre națiunea sa, în statul său, pe pământul său, deoarece în comparație cu ego-ul său, națiunea, statul și pământul sunt niveluri inferioare. Deci ego-ul personal depășește.

Statistic, astăzi masele imigrează în căutare de noi locuri pentru a trăi. Nu le pasă dacă trăiesc sau nu în patria lor, atâta timp cât bariera lingvistică nu este prea mare, și așa încearcă să-și schimbe locul de acasă în orice mod posibil.

Cu toate acestea, suntem sub influența forței generale a naturii, Creatorul, care ne strivește împreună indiferent de situație și ne împinge din ce în ce mai aproape unul de celălalt printr-un câmp de forță. Acesta este motivul pentru care ne simțim tot mai rău și speriați de a fi împreună.

Desigur, nu ne putem conecta la acest nivel, deoarece ne va aduce la o altă explozie. Ce putem face? Conform înțelepciunii Cabala, trebuie să construim un alt nivel de poduri între noi, dar trebuie să știm cum să le construim.

Acesta este un atribut al lui Bina, care nu există în lumea noastră. Prin urmare, trebuie să începem să ne angajăm în crearea grupurilor de zece pentru a construi în interiorul acestor grupuri conexiunile dintre noi la etajul al doilea, la al doilea nivel.

Din „Fundamentele Cabalei” KabTV  2/6/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: