Construirea societății viitoare, partea 11

Contururile societății viitoare

Baal HaSulam, “Construirea societății viitoare, capitolul 3, punctul 10: Dovezi de cinste trebuie să fie date conform religiei; cu cât este mai mare beneficiul cu care cineva contribuie la societate, cu atât mai mare va fi decorațiunea pe care o va primi.

În mod natural, ceilalți ar trebui să fie încurajați. Trebuie să iau și să pun medalii pe pieptul meu așa încât acei oameni care încă sunt mai interesați de onoare decât de iubirea apropiaților lor, atunci prin onoare ei vor fi atrași spre iubirea celorlalți.

Însă nu toată lumea este obligată să se angajeze în spiritualitate, ci doar oameni speciali, în funcție de nevoi. Să spunem, grupul Bnei Baruch din toate milioanele de oameni și grupul mondial din toate miliardele de oameni. Nu cred că acest lucru poate fi mai mult decât o sutime din unu la sută din totalul populației Pământului.

La fel cum există oameni care se angajează în știință mai sunt și aceia care folosesc în practică toate realizările științifice. Depinde de om, de înclinațiile și dorințele lui.

Va exista un fel de curte supremă. Aceia care vor vrea să își dedice munca lor pentru viața spirituală li se va permite să facă asta prin această curte.

Totul va fi determinat de guvernarea superioară deoarece sunt mulți care își doresc, așa cum este astăzi, de exemplu, în universități. Mulți oameni vor să fie oameni de știință, dar nu toți pot să devină unul și, prin urmare, este efectuată o selecție strictă.

De pe KabTV “Fundamentele Cabalei”, 2/7/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: