Copilul meu este gelos, ce ar trebui să fac?

Cabala despre educaţie

Cabala vine în salvarea crizei de astăzi a educației și a celei parentale

Gelozia fraților este o reacție naturală a egoismului.

După nașterea unui frate mai mic, fratele mai mare devine adesea nemulţumit. Urăște un nou copil, simte invidie față de el și chiar încearcă să-l rănească.

Aceasta este o reacție naturală a egoismului. Părinții pot încerca să explice unui copil mic cum ar dori să se comporte, dar este imposibil să-i ceară o reacție corectă. Este scris: „Educați un băiat după calea lui”. Aceasta înseamnă că părinții trebuie să-și compenseze copilul mai mare pentru noua poziție în familie, astfel încât să simtă că o atitudine bună față de nou-născut este avantajoasă pentru el.

Când se naște un copil mai mic, o mamă se simte entuziasmată că familia a devenit mai mare. Copilul mai mare ar trebui să simtă la fel. Cum? De exemplu, el poate primi un cadou „de la” un frate mai mic. Adică, ar trebui să vadă că un nou copil îi permite să obțină ceva pozitiv pentru egoismul său. În caz contrar, fratele mai mare îl va urî pe cel mai mic, deoarece simte că atenția mamei sale este îndreptată către cel mic, toată lumea are grijă de acesta, iar de el nu.

În generațiile anterioare, gelozia fraților probabil nu era atât de acută, deoarece oamenii trăiau în condiții mai modeste sau copiii mai mari aveau mai mulți prieteni cu care se puteau juca și astfel, acordau mai puțină atenție fraților lor mai mici. Dar astăzi, părinții trebuie să îndeplinească dorințele copiilor mai mari, arătându-le că primesc ceva bun datorită unui nou-născut în familie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: